1, 2, 3, 4, 5 ve 6. tip KYK Yurdu Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1, 2, 3, 4, 5 ve 6. tip KYK yurdu nedir Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK yurt başvurularının açıklanmasının ardından merak edilmeye başlanmıştır. Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtları farklı numaralarda tipler ile sıralanmaktadır.

Başlıklar

KYKY Yurt Tipleri Neye Göre Sıralanır?

Yurt tipleri altı tip olarak sıralanmaktadır. Bu yurt tipleri kalan kişi sayısına, odalarının büyüklüğüne ve odaların içerisinde tuvalet ve banyo gibi unsurların bulunmasına göre sıralanır. Bazı yurtlarda altı kişilik odalar bulunur.

Ayrıca tuvalet ve banyoları ortak kullanım için koridorların sonundadır. Bu tür KYK yurtları diğer yurtlara göre daha uygun fiyatlıdır. Bazı yurtlarda ise odalarda 1-2 kişi kalabilmektedir ve banyo ve tuvalet odaların içerisinde bulunur. Bu nedenle daha yüksek fiyatlardadır.

Yurt Tipi Nasıl Açıklanır?

KYK yurt tipleri arasında 6. tip KYK yurdu en modern ve lüks olanlar arasındadır. 6. tip KYK yurtları içerisinde 2 kişilik odalar bulunur ve tuvalet ve banyo odaların içerisindedir. Ancak 1. tip KYK yurtlarında odadaki kişi sayısı artar ve depozito ve fiyatta düşüşler görülür.

6. tip bir KYK yurdunda kalan kişinin ihtiyaçlarının giderilmesi için her türlü donanıma sahiptir. Odalar genellikle 2 ila 4 kişilik olur. Ayrıca içerisinde banyo ve tuvalet bulunur. Çalışma masası, mini buzdolabı, kitaplık, elbise dolabı ve internet gibi imkânlar bulunur. Yurt içerisinde 7/24 sıcak su imkânı bulunur. Bunların dışında birçok avantajı bünyesinde bulundurur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!