1 Eylül Dünya Barış Günü Nedir, Önemi Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın 1939’da Polonya’yı işgal etmesi ve II. Dünya Savaşı’nın başlamasından bu yana birkaç yıl geçti. 1 Eylül’de meydana gelen ve dünyanın görmüş olduğu en büyük yıkıma yol açmış olan olay, barışın tüm önemini hatırlattı. Bu nedenle her yıl Eylül ayının 1. Günü; Dünya Barış Günü olarak kutlanmaktadır.

1 Eylül Dünya Barış Günü Önemi

Birleşmiş Milletler Barış Günü ilan edene kadar 1 Eylül, dünyanın şimdiye kadar yaşadığı en büyük yıkımın yolunu açıyor. 1 Eylül 1939’da Almanya, Polonya’yı işgal etti ve İkinci Dünya Savaşı başladı. Birleşmiş Milletler 1 Eylül’ü Dünya Barış Günü olarak ilan ettiğinde, insanlara barışın anlamını ve önemini hatırlatma girişimiydi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1981’deki elli yedinci oturumunda, “Eylül ayının ilk günü, Genel Kurul’un açılış günü “Uluslararası Barış Günü” olarak ilan edildi.

Renk, dil, din ve ırk ayrımı yapmaksızın, hiç kimsenin kimseden üstün olmadığı, savaşların, sömürülerin, çıkarların olmadığı, zenginlik ve güzellikle kucaklanan farklılıklarımızı, barışın ve huzurun hüküm sürdüğü bir dünyada yaşatmak için 1 Eylül Dünya Barış Günü büyük bir önem taşımaktadır.

Barış Günü’nde Birleşmiş Milletler, tüm dünya çapında çatışma önleme ve barış inşası konusunda farkındalık yaratmak istiyor. Her yıl bu tarihte Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde “Barış Çanı” çalınır. Japonya tarafından savaşın insani katliamını anmak için görevlendirilen bu çan ikonikleşmiştir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!