1 Eylül’de Başladı: Trafik Sigortasına Zamlı Tarife

k7xdm4 x
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayından itibaren geçerli olacak trafik sigortası zamlı tarife tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor. Taksi, minibüs, kamyon ve otobüs gibi gruplara yüzde 10 zam yapıldı. Diğer araçlara ise yüzde 20 zam yapıldığı biliniyor. Ayrıca, yüzde 1,5 olan aylık artış oranının yüzde 4,5’e çıkarıldığı açıklandı. Bunların yanında hasarsızlık indiriminde de düşüş gerçekleştirildi. Tüm araç sahiplerinin araçları ne olursa olan trafik sigortası yaptırması bekleniyor.

Başlıklar

1 Eylül’de başladı

Tüm araç sahiplerinin aracı ne olursa olsun trafik sigortası yaptırması gerekiyor. Ancak 2022 yılının ilk altı aylık verilerine bakıldığında araçların neredeyse 5,1 milyonunda zorunlu trafik sigortası bulunmuyor. Binek otomobillerde bu oranın 6,48’e çıktığı görülmekte. Trafik sigortası yaptırmamanın cezası 169 lira ve trafikten men ve otopark masrafı ile karşılaşılma ihtimali bulunuyor. Trafik sigortası için 2017’den beri tavan fiyat uygulanıyordu. Devletin belirlediği artış oranının üzerine geçilemiyordu. Ancak aylık olarak düzenli artış gerçekleşiyor ve güncellemeler meydana gelebiliyordu. Yapılana artışlara 1 Eylül itibariyle hasar-prim dengesi gözetilerek yeni bir artış eklendi.

Trafik sigortasına zamlı tarife

Otomobil trafik sigortası primleri Eylülden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 20 zam gerçekleştirildi. Aylık artış oranı 2.25’ten yüzde 4.75’e çıkarıldı. Bu noktada toplamda yüzde 24.75’lik zammın yapıldığı görülmektedir. Sigorta şirketleri belirlenen tavan fiyatların altında sigorta poliçesi kesebilmekte. Hasarsızlık prim oranlarında ise düşüler görülmektedir. Yüzde 45 yerine 42, altıncı basamak için ise yüzde 30 yerine 22,5’inci basamak için yüzde 15 yerine yüzde 10 uygulanacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!