2 Ayda Bebeğe Hangi Aşılar Yapılır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebekler için ebeveynler tarafından oldukça fazla dikkat edilenlerin başında aşı takvimi gelmektedir. Çoğu ebeveyn 2 ayda bebeğe hangi aşılır yapılır sorusunu sormaktadır. Bebekler için 2.aylarında yapılan aşı oldukça önemlidir. Ancak biraz zorlu bir süreç olabilmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimi doğumdan itibaren 14 yılı kapsar.

Başlıklar

2 Ayda Hangi Aşıların Yaptırılması Gereklidir?

Bebeklerin doğumlarından hemen sonra Hepatit B aşısının ilk dozunu almaları gerekir. Ancak 2 kilogramın altında doğmuşlar ise bu süreç biraz gecikebilir.  1.ayalrı dolduktan sonra Hepatit B aşısının ikinci dozunun uygulanması gereklidir. Bebeklerin 2.aylarında biraz daha zorlu bir süreç başlar. Rutin kontrol sırasında 3 farklı aşıyı olması gerekir. Bebeklerin olması gereken aşılar Verem aşısı (BCG), KPA ve 5’likarma aşısıdır.

2 Ayda Neden Aşıların Yaptırılması Gereklidir?

Bebeklerin bünyelerinin daha sağlıklı olmaları ve hastalıklara karşı güçlenmesi adına aşıların yaptırılması gereklidir. Doktor kontrolünde düzenli olarak aşı takvimine uyulması gerekir. Bazı bebeklerde aşı vurulan yerde iz kalabilir ancak bu oldukça normaldir.

Verem aşısı tüberküloza sebep olan mikroorganizmaya bağışıklık kazanmaları için gereklidir. Karma aşı içerisinde difteri, aselüler, tetenoz, boğmaca, inaktif polio ve hemofilus influenza tip B aşısı bulunmaktadır. Tüm bu içerikler ile bebeğin antibody üretmesi sağlanmaktadır. KPA aşısı ise orta kulak iltihabı, zatürre ve menenjite karşı koruma sağlaması için uygulanır. 2 ayda uygulanan aşılar ile bebeklerin daha sağlıklı ve güçlü olması sağlanır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!