2022-2023 Okul servisi ücretleri ne kadar olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok öğrenci eğitim öğretim hayatında okula okul servisi ile gidip gelmeyi tercih ediyor, ya da zorunda kalıyor. Bu nedenle de hem veliler tarafından hem de öğrenciler tarafından yeni eğitim ve öğretim döneminin de yaklaşmasının ardından yeni servis ücretleri sık sık araştırılmaya başlandı.

İstanbul Taşımacılık Birliği  (İSTAB) Başkan Yardımcısı Aziz Baş, yeni tarifelerin 15 – 20 Ağustos tarihleri ​​arasında UKOME’a teslim edileceğini duyurdu. Öneri toplantıda değerlendirildi ve onaylandı. İBB UKOME, okul servis ücretlerini %19,21 artırma kararı aldı. Böylelikle vatandaşlar, hizmet bedellerinin servis ücretlerine ne kadar yansıyacağını araştırmaya başladı.

2022-2023 Okul Servisi Ücretleri

Yeni tarife planlarına göre 0-1 km minimum mesafe 554’ten 660 liraya, maksimum 23-25 ​​km mesafe 1330’dan 1585 liraya çıkarıldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında toplu taşımaya ek olarak şirket arabalarında da yüzde 40 artış yaşandı. Servis araç ücretleri 0-1 km için 554 TL, 23-25 ​​km için 1330 TL’ye yükseltilmiştir. 12 Eylül’de yeni öğretim yılı başlamadan önce, servis çalışanları da yeni bir maaş artışı bekliyor.

Yüksek motorin fiyatları, daha yüksek asgari ücretler ve artan rezervler, dört ay içinde mevcut parça ve bakım fiyatlarındaki maliyetleri karşılayamayacağından Servisçiler Odası da bir zam beklentisi içerisine girdi. Bu beklenti İBB’ye iletildi ve daha sonrasında UKOME’da bu teklif de değerlendirildi. Bu doğrultuda %15lik bir oranda zam yapılacağı öngörüldü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!