2022 Bekçilik Sınavı Ne Zaman?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 bekçilik sınavı için fiziki sınav olan ikinci kısım için henüz herhangi bir tarih açıklanmamıştır. Bekçi olmak için yazılı sınava giren ve istenilen barajı geçen kişiler için fiziki sınav yapılmaktadır. Ancak yazılı sınavın barajını geçen kişiler için herhangi bir tarih belirtilmemiştir. Bu noktada merak edilenlerden bir tanesi de fiziki sınavın nasıl olacağıdır. Sınav tarihi Polis Akademisi Başkanlığının resmî sitesinden duyurulacaktır.

2022 Bekçilik Sınavı Tarihleri

Yazılı sınavı geçen bekçi adaylarının fiziki yeterlilik sınavından en az 60 puan almaları gerekmektedir. Geçen sene kullanılan fiziki sınav parkurunda lastik içerisinden geçilmesi, jimnastik tahtası üzerinde çift ayakla 5 kez sıçrama, iki sağlık topu arasında tur, 2 metrelik zeminde takla atılması, 15’er kilogramlık ağırlıkların hedefler arasında taşınması ve engeller arasından geçişler, üstünden atlayışlar yapılmıştı. Ancak bu sene için ne yapılacağı açıklanmamıştır. Geçen sene için parkuru 49-50 saniyede tamamlayan adaylar 60 puan alarak fiziki sınavı geçmiştir. 40 saniyede tamamlayanlar ise fiziki sınavdan 100 puan almışlardır.

2022 bekçilik fiziki sınavı içinde aynı beklentiler mümkündür. Daha sonrasında parkuru istenilen seviyede tamamlayan adaylar sözlü sınava alınmaktadır. Sözlü sınavlarda istenilen bilgi düzeyi gibi kriterler 20 puan şeklindedir. Adayların yazılı sınavının %25’i, fiziki sınavının %25’i ve sözlü sınavının %50’si alınarak başarı puanları hesaplanmaktadır. Puanlardan yüksek olanlar tercih edilmektedir. Ancak eşitlik yaşandığı takdirde eşitliği sağlayan adaylardan hangisinin yaşı küçükse o tercih edilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!