2022 KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar, Nasıl Nereye Ödenir?

kyk yurt basvurulari hangi illerden yapilabilir basvurular ne zaman baslayacak 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok üniversite öğrencisi KYK yurt başvurularının tamamlanmasının ardından KYK yurt sonuçları ve detaylarını araştırıyordu. Üniversite öğrencilerinin son derece heyecanla beklediği sonuçlar ise açıklandı. Bunun üzerine ise KYK yurt ücretleri ve detayları gündem oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu şu açıklamayı yaptı: “Her yıl en yüksek talebe rağmen, ilk aracılık aşamasında şimdiye kadarki en yüksek yerleştirme oranına ulaştık. İlk yerleştirmede %80 gibi rekor bir oranı elde ettik”. Bakan Kasapoğlu ayrıca birçok ile başvuran tüm herkesin yerleştirildiğini de belirtti.

Başlıklar

KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

2022 KYK yurt ücretleri konusuna ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde bu ücretlerin belirlenmesi ve paylaşılması bekleniyor.

KYK İlk Kayıt Ücreti

Yurtlara ilk kez giren öğrencinin ödediği ücrete KYK ilk kayıt ücreti denir. Bu ücrete günlük yatak ve güvenlik ücretleri dâhildir. Bu ücret öğrencinin kaldığı yurda bağlıdır. İlgili ATM, kredi veya yurt elektronik ödeme ekranında görüntülenen tutar otomatik olarak görüntülenecektir. Öğrencinin yurt ücretini süresi içinde ödememesi veya yurda zarar vermesi durumunda Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen teminat bedeli uygulanır.

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından ise öğrencilerin e-Devlet platformu üzerinden, “Yurt kayıt işlemleri” ekranına yönelmesi ve ardından ise taahhütname onayını gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu onay ve gerekli belgelerin yurda iletilmesinin ardından kayıt tamamlanmış oluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!