40 İlde 499 Arsa Satışı Duyurusu Yapıldı

cvsb4
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tam 40 ilde 499 arsa satışı duyurusu yaptı. Duyuruya göre bu sayede hem vatandaş bir yatırım imkânına sahip olacak hem de kendi konutunu dilediği gibi inşa edebilecek. Satışlar hem açık artırma sistemi ile hem de online bir şekilde gerçekleşecek.

Arazi ödemesi yapıldıktan sonra KDV ve tapu harcından muaf olup, %25 avans, %9 yıllık fark ve 24 ay vadeye tabidir. Müzayede 21-22 Eylül 2022 tarihlerinde saat 10.30’da gerçekleştirilecektir. Arsalar %25 depozito ve 24 ay vade ile satışa sunulacak. Tapu ve KDV harcından muaf olmak da mümkün olabilecek.

Arsa Satışı İçin Gayrimenkul Danışmanları Olumlu Yorumlar Yaptı

Emlak ve gayrimenkul danışmanı Abdullah Sönmez, “Bu iyi bir fırsat ve vatandaşlar bundan yararlanacak. Ülkemizde uzun süredir arazi ve konut sıkıntısı yaşıyoruz. Özellikle %25 peşinat ile yıllık %9 fark ile 24 ay vade ve emlak vergisi yok. KDV muafiyeti kesinlikle avantajlı görünüyor. Tüm yatırımcılar onu takip ediyor.

Özellikle eviniz yoksa ve ev yapmak istiyorsanız lütfen bu fırsatı değerlendirin. Toplam 40 ilde uygulanacak. Her şeyden önce, yıllık %9’luk artış çok önemlidir. Enflasyonun %80 civarında seyrederken, yıllık %9 oranında arsa satın almak ve 24 ay taksitler halinde KDV ve tapu harcı ödemek için güçlü bir ilgi olacaktır. Bu noktada, temel bir ev inşa etme veya satın alma şansınız var. Bir yatırımcı olarak bizler de değerlendireceğiz”.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!