A101 Katılım Bankası Kuruyor, Katılım Bankası Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Twitter sosyal medya platformunda bir paylaşımın ardından bir zincir market olan A101 kuruluşunun katılım bankası kuracağı haberleri hızlıca yayıldı. Pek çok kişi bunun ardından A101 katılım bankası nedir konusunu araştırmaya başladı.

Resmî Gazete kararına göre A101 yeni bir sektöre girecek. A101, Türkiye’de ve dünyada popülaritesi artan dijital bankacılığı benimsiyor. BDDK’nın kararına göre A101’in kurucuları banka kurmak için harekete geçti. TOM Dijital Katılım Bankası AŞ. Yayınlanan bu karardan sonra resmi olarak tanındığı kabul edilir. Bu, Bankacılık Kanunu’nun bankaların yetkili işlemlerine ve dolaylı varlıklarına ilişkin hükümlerine dayanmaktadır. Dijital bankaların çalışma esasları ve bu yönetmelikte yer alan bankacılık hizmet modellerine ilişkin düzenleyici çerçevede TOM Dijital Katılım Bankası A.Ş. Banka bunu yaparken ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak dijital bankacılık için belirlenen ilkelere uygun hareket edecektir.

A101’in sahibi olan Aydınlı ailesi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. TOM Dijital Katılım-Bankası’nın nasıl bir banka olacağını görmek herkes için epey ilginç olacak. Bildiğiniz gibi A101 son zamanlarda tekne satışlarında da manşetlere çıkmıştı.

Katılım Bankası Nedir?

Katılım bankası nedir sorusunu kısaca cevaplamak gerekli olursa; katılım bankaları tüm bankacılık işlemlerini faizsiz bankacılık ilkesine göre gerçekleştirmektedir. Bu bankalar İslam’a göre çalışır ve politikaları faiz, spekülasyon veya riskli işlemleri hiçbir şekilde kabul etmemektir. Ayrıca alkol, şans oyunları gibi konularda yapılan işlemler de kabul edilmiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!