Abdülhamit Han Sondaj Gemisinin görev yeri neresi? Abdülhamit Han Sondaj Gemisi özellikleri neler?

sondaj
sondaj
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Abdülhamid Han, Türkiye’nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılan dördüncü sondaj gemisi olacak ve Fatih, Kanuni ve Yavuz’dan sonra hidrokarbon arama filosunun dördüncü üyesi olacak.

9 Ağustos’ta göreve başlayacak olan Abdülhamid Han’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni özellikli gemisi hakkında  “Yörükler-1 sondajı Doğu Akdeniz’deki kapsamlı iş planımızın ilk adımı” dedi. Söz konusu. Söz konusu gemi Abdulhamid Han’ın Mersin’in Taşk limanında uğurlama töreninde konuşan Erdoğan,  geminin Türkiye kıyılarının 55 kilometre açığında hizmet vereceğini söyledi. Bu alan, Güney Kıbrıs hükümeti tarafından talep edilen alanın dışındadır.

Güney Kore’nin Okpo limanında inşa edilmekte olan gemi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gemiye Abdülhamid Han adını verdiği 19 Mayıs’ta Mersin’in Taşk limanına ulaştı.

Taşk limanına geldikten sonra gemide yaklaşık 2,5 aylık bakım, geliştirme ve iyileştirme çalışmaları yapıldı.

En Büyük Sondaj Gemisi Olma Özelliği

Abdülhamid Han, teknik donanımı ve fiziki özellikleri ile 7. nesil olarak adlandırılan en büyük hidrokarbon arama filosudur. 238 metre uzunluğunda, 42 metre genişliğindeki gemi, hidrokarbon arama faaliyetlerini ikili güvenlik sistemleriyle destekleyecek.

Çift taret aktif algılama sistemi ve 200 kişilik mürettebata sahip olan gemi, 12.200 metreye kadar sondaj yapma kabiliyetine sahip ve denizdeki araştırmalarda önemli bir rol oynayacak. Abdülhamid Han Gemisi aynı zamanda hidrokarbon araması faaliyetlerine de katılacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!