Aile Destek Ödemeleri Başlıyor

Aile Destek odemeleri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile Destek ödemeleri tarihleri tekrar gündeme geldi. Çünkü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili kapsamın genişletildiğini vurgulayan açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ödenen Aile Destek Programı yardımı hakkında hem Bakan Yanık hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklama yapıldı.

Başlıklar

Aile Destek Ödemeleri Hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

2022 Kasım ayı için Aile Destek ödemeleri hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklama yaptı. Hayatının idamesi için gereken ihtiyaç maddelerine ulaşamayan vatandaşlara yardımların devam ettiğini belirten Erdoğan, devletin ‘kimsesizlerin kimsesi’ olması vasfını koruduğunu söyledi. Türkiye Aile Desteği ile 2,5 milyon vatandaşa aktarılacak 3.2 milyar TL’nin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını ifade eden Erdoğan, elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon TL tutarındaki ödemesinin de yapılacağını paylaştı. Doğal gaz yardımının ilk ödemesinin bu hafta içerisinde gerçekleştirileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kış dönemi ihtiyaçlarını karşılamak adına ek periyodik payını 450 milyon TL’ye çıkardıklarını ifade etti.

Aile Destegi 1

Bakan Derya Yanık’ın Açıklamaları

Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdikleri çocuk desteği ödemelerini Kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını ifade eden Bakan Derya Yanık, her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olduklarını söyledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, küresel ekonomik dalgalanmalardan ihtiyaç sahibi aileleri koruyabilmek için destekleri sunmaya devam edeceklerini söyledi. Türkiye Aile Destek Programıyla büyüyen ve gelişen Türkiye’nin refahını vatandaşlarla paylaşmaya devam ettiklerini ifade eden Bakan Yanık, programdan daha fazla vatandaşın istifade etmesi için mevcut bütçenin 15 milyar TL’ye 25 milyar TL daha ilave edilerek programın genişletildiği bilgisini paylaştı.

Aile Destek Ödemeleri Tarihi

Kasım ayı Aile Destek ödemeleri hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin imkânlarını bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarla paylaşma düşüncesinin ürünü programlardan birinin de Türkiye Aile Desteği olduğunu belirtti ve 2.5 milyon vatandaşa 3,2 milyar TL’nin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdikleri çocuk desteği ödemelerini 2022 Kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını belirtti.

Bakan Yanık, bu doğrultuda 450-600 TL olan destek tutarının 850-1.250 TL’ye yükseltildiğini belirterek, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek verileceğini söyledi. Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere ise 650 TL ilave destek sağlanacağı bilgisini paylaşarak, yeni tutarların da Kasım ayı ödemelerine yansıtılacağını belirtti.

Cocuk Destegi

Aile Destek Programına Başvuru Şartları

Aile Destek Programına başvuran kişinin şu şartları taşıması gerekiyor:

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması.

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması halinde başvurular değerlendirmeye alınamayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!