AKP MYK Toplantısı Sona Erdi

AKP
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP MYK’da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı sona erdi. Toplantının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başlıklar

AKP MYK Toplantısı Sonrası Basın Mensupları Bilgilendirildi

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Avrupa Birliği’nin Türkiye hakkındaki raporuna dikkat çeken Çelik, AB’nin Diyarbakır Anneleri’ni de gündemine almalarını istediklerini kaydetti. Bugüne kadar uluslararası kurumların Diyarbakır Anneleri konusunu gündeme almamış olmalarının ikiyüzlülük olduğunu vurgulayan Ömer Çelik, aynı şekilde PYD/PKK, FETÖ örgütlerini de uluslararası örgütlerin gündemlerine almadıklarını ifade etti. Çelik ayrıca, Diyarbakır Anneleri’nin evlat nöbetlerini AB’nin gündeme alması halinde tüm raporlar açısından samimiyet testi olacağını belirtti.

AKP MYK’da Dış Politika Konuları Değerlendirildi

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sürecine de değinen Çelik, Rusya’nın ilhak kararlarının barış ve ateşkes umutlarını ötelemiş olduğunu söyledi. Türkiye’nin Kırım’ın ilhakından bugüne sergilediği ilkeli duruşu devam ettirdiğini aktaran Çelik, aynı şekilde yeni ilhak kararını da reddettiklerini ifade etti. AKP MYK toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında ağırlıklı olarak dış politika konuları hakkında bilgiler veren Çelik, Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takasına değinerek, Avrupa Birliği’nin bu konuda Türkiye’nin ortaya koyduğu diplomasiden geri kaldığını söyledi.

ABD’nin son dönemde Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginlik konusundaki yaklaşımını eleştiren Çelik, Türkiye’nin bazı müttefiklerinin Yunanistan’daki üslere silah yığdığını, Ege ve Akdeniz’de yine aynı şekilde Yunanistan’a silah desteğinin devam ettiğini kaydetti. Yunanistan’ın Ege’de göçmenleri öldürdüğüne dikkat çeken Çelik, AB üyesi olmayanların insan haklarının ihlal edildiğinde hiçbir AB üyesinin tepki vermediğini vurguladı.

omer celik

Onur Şener Cinayeti Hakkında

AKP sözcüsü Ömer Çelik, Ankara’daki bir eğlence mekânında öldürülen müzisyen Onur Şener ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MYK adına hayatını kaybeden Onur Şener’in ailesine başsağlığı dileyen Çelik, bu olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Acılı aileyi ziyaret edeceklerini belirten Çelik, dava sürecini yakından takip edeceklerini belirtti. Bu cinayeti gerçekleştirenlerin gerekli cezayı almaları için süreci yakından izleyeceklerini belirten Çelik, cinayet zanlılarının bir bakanlık çalışanı olsun veya olmasın hepsini lanetledikleri söyledi.

Bu olay karşısında siyasi polemik üretmeye çalışanların acıyı ve cinayeti istismar ettiklerini öne süren Çelik, cinayet zanlılarının çalıştığı bakanlığın ve kurumun hukuki süreçten ayrı olarak gereken işlemleri yürüteceği bilgisini verdi.

Altılı Masa Hakkında Değerlendirme

Millet ittifakını kast ettiğini ifade eden Çelik, muhalefetin adayının ne zaman belirleneceğinin kendi gündemlerinde olmadığını söyledi. 6’lı masayı oluşturan siyasi partilerin en temel meselelerde aralarında büyük uçurumlar olduğuna işaret eden Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine de değindi. ABD’nin muhalefeti destekleme yönündeki açıklamasını hatırlatan Çelik, böyle bir açıklama sonrasında Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştireceği ABD ziyaretinin kamuoyu nezdinde spekülatif hale geldiğini kaydetti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!