Akvaryum Dükkanı Nasıl Açılır?

c758954fb34a88f567a697fcf3057898
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akvaryum dükkanı nasıl açılır sorusu evcil hayvanları sevenler tarafından merak ediliyor. Akvaryum ve balıklar hobi olarak pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Akvaryum Dükkanı Açmak İçin Gerekenler

Akvaryum ve balık satışı yapacağınız yer için öncelikle gerekli malzemeleri temin etmeniz gerekiyor. En temel malzeme akvaryumdur. Akvaryum üreticileri ile anlaşarak isterseniz bunları hazır olarak alabilirsiniz. Dilerseniz camcı ile anlaşma sağlayarak çok daha ucuza akvaryum temin edebilirsiniz. Özellikle camcı ile anlaşma sağlamanız akvaryumlarınızı farklı boyutlarda da rahatlıkla temin edebilmenize olanak verecektir.

Bunun yanında akvaryumlar sonrasında en büyük nokta balıklarınızı temin etmektir. Bu işten önemli oranda kâr sağlamak istiyorsanız balıklarınızı dışarıdan almak yerine kendinizin üretmesi daha yararlı olur. Başka bir deyişle dükkanınızda üretim hane kurmanız masraflarınızı düşürmeniz için çok daha iyi olacaktır. Ancak en başta elinizde balık yoksa balıkları temin etmelisiniz.

Balıklarınıza karar verirken en sık tercih edilen akvaryum balıklarından başlayarak daha ender tercih edilen balıklara göre bir sıralama izleyebilirsiniz. Başka bir deyişle örneğin Japon balığı, lepistes, melek, kılıç, Moly, neon gibi balıklar her zaman çok sattığı için adet ve çeşitlilik olarak bu balıklara ağırlık verebilirsiniz. Sonrasında ise dükkanınızı zengin gösterecek olan diğer ender bulunan balık türlerine de yer ayırabilirsiniz.

Balıklarınızı temin ettikten sonra kurmuş olduğunuz akvaryumların içinde balıklarınızı satabilirsiniz. Bu akvaryumların su, ısı ve diğer değerlerini düzenli olarak takip etmeniz gerekiyor. Aksi halde yaşayacağınız olumsuzluk ile almış olduğunuz balıklarınızı kaybetme riskiniz bulunuyor. Bu türden bir risk ile karşı karşıya kalmamak için balıklarınızın satışa sunulduğu akvaryumları günlük olarak takip ve kontrol etmelisiniz.

Balıklarınızı satışa çıkardıktan sonra akvaryum malzemeleri olarak filtre, yem, aydınlatma, dekor gibi malzemelere de yer vermelisiniz. Bu malzemeler satışlarınızın artmasına ve akvaryum severlerin de ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!