ALES Sonuçları Açıklandı! ALES Sonuçları Öğren

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz ay uygulanmış olan ALES sınavına pek çok aday katılmıştı. Özellikle de akademik kariyer hedefleri olan kişiler için büyük önem taşıyordu. 21 Ağustos 2022 tarihinde uygulanmış olan sınavda adaylar Türkçe ve matematik alanlarındaki başarılarına göre kendi alanlarında bir puana sahip olacaklardı. Sınavın ardından ise pek çok aday ALES sonuçları nasıl öğrenilir, ALES sonuçlarına nereden bakılır gibi soruları araştırmıştı.

Başlıklar

ALES Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

ALES sonuçları çevrimiçi bir şekilde öğrenilebiliyor. T.C kimlik numaranız ve aday şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. İşte ÖSYM’nin sonuçlara ilişkin açıklaması:

 “Adaylar sınav sonuçlarına 2 Eylül 2022 saat 10:00’da ÖSYM’nin ​​internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabileceklerdir.”

Sorular ve Cevaplar Da Yayımlandı

21 Ağustos 2022 tarihinde uygulanmış olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) adaylarının sınav soruları ve cevap kağıtları da erişime açıldı. Bunlara erişim gerçekleştirmek için ise adaylara 10 gün hak tanınıyor. 10 gün geçtikten sonra adaylar bu sorulara erişim gerçekleştiremeyecek.

Adaylar ÖSYM ile TC’den https://ais.osym.gov.tr ​​adresinden iletişime geçebilirler. Kimlik numaranız ve giriş şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sınavda kullanılan cevap kağıtlarının fotoğraflarını, puanları, optik okuyucu tarafından okunan cevapları ve doğru cevapları görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir şikayet durumunda da ÖSYM ile direkt olarak iletişime geçmeniz gerekli oluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!