ALES Soruları ve Cevapları Yayınlandı

ALES
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ALES sınavı bugün tamamlanırken, sorular ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından yayınlandı. ÖSYM tarafından 20 Kasım 2022 tarihinde ve saat 10:15’te başlayan sınav saat 12:45’te sona erdi.

Başlıklar

ALES Soruları ve Cevapları Erişime Açıldı

ALES sınavı bugün yapıldı ve ÖSYM tarafından yayınlanan 2022 sınav takvimi kapsamında yılın son ve 3. sınav oldu. ÖSYM tarafından yayınlanan ALES sınav takvimi sonrasında, sonuçların açıklanacağı tarih de belli oldu. Takvime göre; sınavın sonuçları 9 Aralık 2022 tarihinde ÖSYM’nin internet sitesinden erişime açılacak. Bugün yapılan sınavda sayısal ve sözel testler uygulandı. Sınava katılanların sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik olarak sözel test kapsamında 50 soru yöneltildi. Sayısal test bölümünde ise adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik olarak 50 soru yer aldı. Sınav 150 dakika sürdü ve adaylar 100 soruya yanıt vermek için ter döktü.

ALES Sorulari

Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı AİS Sayfasında

20 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı ÖSYM’nin internet sitesinden erişime açıldı. Sınava giren adaylar, temel soru kitapçığı diziliminde yer alan ALES soruları kitapçığına 20 Kasım 2022 tarihinde saat 13:40’tan itibaren ÖSYM’nin AİS sayfasından T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecekler. Temel soru kitapçığı erişim süresi ise 30 Kasım 2022 tarihinde ve saat 23:59’da sona erecek.

ALES sonuclari

ALES Sonuç Öğrenme

ALES sonuçları için belge basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. ÖSYM’nin internet sayfasındaki duyurular ve sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuçlarda adayların sınav bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları ile birlikte puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacak. Ayrıca, ÖSYM tarafından adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi işlemi hizmete sunuldu. Bu kapsamda kullanılmak için sınav sonuç belgelerinin en alt kısmına sistem tarafından rastgele üretilen bir sonuç belgesi kontrol kodu basılıyor. Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi’ne yine ÖSYM’nin sonuç sayfasından ulaşılabiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!