Altılı Masa 2. Tur İlk Toplantısı Yapıldı

altili masa
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altılı masa oluşumu kapsamında 6 muhalefet partisinin ortak çalışmalarının 2. tur ilk toplantısı CHP’nin ev sahipliğinde bugün gerçekleşti.

Başlıklar

Altılı Masa 2. Tur İlk Toplantı Öncesi

Altılı masa olarak tabir edilen ve 6 muhalefet partisinin oluşturduğu birliktelik, seçim sürecine yönelik olarak çalışmalarına bugün 2. tur ilk toplantısı ile devam etti. Cumhuriyet Halk Partisi ev sahipliğinde gerçekleşen 6’lı masa toplantısı öncesinde diğer 5 muhalefet partisinin liderlerini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kapıda karşıladı. Liderler buluşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Deva Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu bir araya geldi.

altili masa toplantisi

CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelen 6 muhalefet partisi lideri toplantı öncesinde sosyal medya hesaplarından aynı hastag ile bir video paylaştı. “Biz kazanacağız” hastag üzerinden paylaşılan videoda, 6 muhalefet partisi liderinin konuşmalarından kısa bölümler sunuldu. Basın mensuplarına verilen kısa görüntünün ardından 6 muhalefet partisinin genel başkanları saat 14:00 itibarıyla CHP Genel Merkezi’nde görüşmelere başladı.

Altılı Masa Toplantısı Sona Erdi

6 muhalefet partisinin genel başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantı sona erdi. 6’lı masa toplantısının sona ermesinin ardından geniş bir ortak açıklama metni paylaşıldı.

Daha önce gerçekleştirilen toplantılarda duyurulan ortak açıklama metinlerine nazaran ikinci tur ilk toplantısının ortak açıklama metni ise oldukça geniş tutuldu. Ortak açıklama metninde önemli başlıklara vurgu yapıldı. Öncelikle güçlendirilmiş parlamenter sistem vurgusu yapılan ortak açıklamada, Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak, adaleti tesis etmek, farkları zenginlik kabul ederek bir arada özgürce yaşamak, toplumsal huzuru ve barışı sağlamak ve çoğulcu demokratik bir Türkiye inşa etmek başlıkları dikkat çekti. Ekonomi alanında yaşanan gelişmelere de dikkat çekilen ortak açıklamada, Türkiye’de milyonlarca insanın refahının artırılması için gerekli çalışmaların yapılacağının altı çizildi. Altılı masa olarak geçiş sürecine ilişkin yol haritası hakkında bilgiler içeren açıklamada, Türkiye’nin mevcut sorunlarına ilişkin çözüm beklentilerinin karşılanmasını sağlamak üzere birçok konuda çeşitli komisyonların çalışmalarına devam edeceği vurgulandı.

Parlamenter Sisteme Geçiş Süreci ve Ortak Çalışma Grubu Vurgulandı

Altılı masa 2. tur ilk toplantıda iki temel konunun ele alındığı belirtilen açıklama metninde, birincisi parlamenter sisteme geçiş süreci ve ikincisi ise ülkenin önemli temel politika alanları için ortak bir çalışma grubu kurulmasına karar verildiği bilgisi paylaşıldı. İç politika konuları haricinde dış politika üzerinde de durulan ortak açıklamada, özellikle Yunanistan ile yaşanan gerginlik ve Ukrayna’nın bazı bölgeleri için Rusya’nın aldığı ilhak kararı değerlendirildi. Ortak açıklamanın son bölümünde ise, altılı masanın hedefine emin adımlarla ilerlediği, gösterecekleri ortak Cumhurbaşkanı adayının Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacağı ve demokratik hukuk devleti için güçlendirilmiş parlamenter sistemin tesis edileceği vurgusu yapıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!