Android Telefona Virüs Girerse Ne Yapmalı?

776560 gallery world1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıllı telefonlar her ne kadar kötü amaçlı yazılımlardan epey uzak görünse de sık sık kullandığımız bu telefonlar bazen kötü amaçlı yazılımlar ile karşı karşıya kalabilir. Virüs olarak da nitelendirilmekte olan kötü amaçlı yazılımlar bazı durumlarda varlığını bile hissettirmezken bazı durumlarda da açık açık bilgi çalmak veya para çalmak için kullanıcıların karşısına çıkar. Bu gibi durumlardan dolayı da pek çok kişi Android telefona virüs girerse ne yapmalı gibi soruları internet üzerinde sık sık araştırır.

Virüsler, kullanıcıların erişmemesi gereken içeriğe eriştikleri için genellikle cep telefonlarına sızar. Metindeki o garip bağlantıya tıklamayın, bilinmeyen e-posta eklerini açmayın veya rastgele yeni uygulamalar indirmeyin.

Başlıklar

Telefona Virüs Girdiği Nasıl Anlaşılır?

Telefonlara virüs girme durumu söz konusu olduğunda, virüs özellikle de kullanıcıların parasız kalabilmesi için bazı işlemleri otomatik bir şekilde gerçekleştirecektir. Özellikle bazı hizmetler için ödeme yapmanız gerekmiyorsa, bu bir virüsün habercisidir. Buna ek olarak telefon pilinin normalden daha yavaş bitmeye başlaması da virüs olduğunun kanıtıdır.

Telefondan Virüs Nasıl Temizlenir?

Telefondan virüs nasıl temizlenir noktasında virüslerin kötü amaçlı uygulamalar ile yakından ilişkili olduğunun farkında olmak gerekiyor. Bu uygulamalar telefondan silinse dahi virüslerden kurtulmak mümkün olmayabiliyor. Bu noktada kötü amaçlı yazılım temizleyicisinden destek almak gerekli oluyor. Buna ek olarak Android telefonunuzda güvenli mod ayarlarını da etkin duruma getirebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!