Animasyon Film Nedir, Nasıl Yapılır?

animasyon film
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Animasyon film resimlerin arka arkaya görüntülenmesiyle ortaya çıkan hareketli görüntülerdir. Animasyonlar el ile veya dijital ortamlarda figürlerin bir araya getirilmesiyle, bir bütün oluşturularak ortaya çıkan film türüdür. İlk animasyon çeşitleri 19. Yüzyıl zamanına dayanmaktadır.

Animasyon yapımı o zamanlar resimler çizilmiş kağıtların arka arkaya getirilmesiyle oluşurken, günümüzde ise gelişen teknolojiyle birlikte 2 ve 3 boyutlu bilgisayar ortamında hazırlanan animasyon filmlerine dönüşmüştür. Animasyon filmi teknikleri olarak çizgi animasyon, kukla animasyon, kare kare animasyon, 2D animasyon ve 3D animasyon olarak birçok teknikte yapılır.

Animasyon Filmi Nasıl Yapılır?

Bilinen en eski animasyon tekniği çizgi animasyondur. Kukla animasyonda eski zamanlarda çok kullanılan ve eski zamanlarda gösteriler yapılıp halk tarafından çok izlenen bir türdür. Objeler ve karakterleri iki boyutlu evrende oluşturulan animasyon türüdür. Her saniyesi 12 kareden oluşur. 20. Yılların sonu ve 21. Yılların başlarında oldukça yaygınlaşan 2D animasyon tekniği birçok popüler çizgi filmde kullanılmıştır.

Pamuk Prenses, The Simpsons, Çakmaktaşlar ve Yedi Cüceler gibi birçok popüler çizgi filmde 2D animasyon tekniği kullanılmıştır. Son zamanlarda gelişen teknolojiyle birlikte 2D animasyonlar yerini çoğunlukla 3D animasyonlara bırakmıştır. Teknolojinin gelişmesiyle 3D animasyonlar oldukça yaygınlaşmıştır. 3D animasyonlar bilgisayar ortamında gelişmiş programlar ile uygulanmaktadır. Alanında uzman kişiler tarafından animasyon film yapımı gerçekleştirilir.  Animasyonlar çocuklar kadar yetişkinler tarafından da sevilmektedir. Çocukları öğrenmeye ve hayal güçlerini geliştirmeye faydalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!