Annenin Yorgunluğu Bebeği Etkiler mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çok fazla yorulan ve uzun süre ayakta kalan hamileler tarafından annenin yorgunluğu bebeği etkiler mi sorusu sıkça sorulmaktadır. Doktorlar tarafından anne adaylarının yoruldukları işleri yapmamaları ve çevresel strese maruz kalmamaları önerilmektedir. Uzun süre bu durumlara maruz kalan anne adaylarının erken doğum yapmaları gibi sorunlar ile karşılaşmaları mümkündür.

Başlıklar

Annenin Yorgunluğu Sonucunda Neler Olabilir?

Anne adaylarının aşırı yorgun olmaları ya da uzun süre ayakta kalmaları gibi durumlarda bebeğin erken gelmesi gibi ihtimaller bulunmaktadır. Çoğu doktor uzun süreli çalışmanın hamilelikte yapılmaması gerektiğini dile getirmektedir. Bazı anneler hamilelik komplikasyonları oluşmadığı için hamilelikleri boyunca çalışırlar. Anca çalışılan bazı işler fiziksel güç isteyen işlerdir. Bu gibi işlerde çevresel strese maruz kalırlar. Ayrıca uzun süre ayakta kalırlar.

Doktorlar tarafından yapılan araştırmalarda anne adaylarının yorgun olması sonucunda erken doğumlar meydana gelmektedir. Ayrıca bu bebeklerde hipertansiyon ve büyüme geriliği gibi durumlar ile karşılaşılmaktadır.

Hamilelikte Egzersiz Yapılabilir mi?

Hamilelikte bireyi aşırı yormayan hareketlerin yapılması gerekmektedir. Bu noktada aşırı yorucu olmayan hamile egzersizleri yapılması hem anneyi hem de bebeği rahatlatabilir. Ancak kanamalı gebelik ihtimali bulunan hipertansiyonu olan kalp ve damar rahatsızlığı bulunan kişilere de egzersiz tavsiye edilmemektedir. Bu nedenle hamilelikte bireylerin doktor kontrolü altında egzersiz yapmalı önerilir. Çünkü annenin aşırı yorulmaması gereklidir. Hamilelikte küçük bir hata büyük sorunlara neden olabileceği için kişilerin aşırı dikkatli olması gerekmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!