AÖF Kayıtları Nasıl Yapılır? AÖF Kayıtları Başladı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açık öğretim fakültelerine kayıt yaptırmak ya da kayıtlarını yenilemek isteyen öğrenciler tarafından AÖF kayıtları nasıl yapılır ya da ne zaman yapılacak gibi sorular sorulmaktadır. Öğrencilerin bekledikleri an dün geldi ve AÖF kayıtları başladı. 2022-2023 AÜ AÖF akademik takvimini kendi internet sitesi üzerinden öğrencilere sunmuştur.

AÖF Kayıtları Nasıl Yapılır?

AÖF kayıtları 22 Ağustos itibari ile başlamıştır. Bu noktada üniversiteye kayıt yaptırmaya hakkı kazanan öğrencilerin belirtilen süre aralığında kayıtlarını yaptırmaları gereklidir. Öğrenciler gerekli evrakları kuruma götürerek kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bunun dışında e-devlet üzerinden kayıt işlemleri de yapılabilmektedir. Kayıt sonucunda ödeme işlemlerini de yapmaları gereklidir. Öğrenim ücretinin ödenmesi ile kayıt işlemleri tamamlanabilmektedir.

Kuruma evrakların götürülmesi için zamanı olmayan adayların çevrimi şekilde kayıt yaptırma imkânları bulunmaktadır. Bu noktada öğrencilerin AÖF kayıtları için buradaki adrese girmeleri ve e-devlet şifreleri ile işlemleri tamamlamaları mümkündür. Ancak öğrencilerin kesinlikle YÖKSİS/MEBSİS sistemlerinde güncel öğrenim bilgilerinin bulunması gereklidir.

AÖF Kayıt Tarihleri Ne Kadar Sürecektir?

AÖF kayıt tarihleri 22 ağustos itibari ile başlamıştır. Yeni kayıt işlemlerinde öğrencilerin kayıt işlemlerini yerine getirebilmeleri için 26 Ağustos’a kadar vakitleri vardır. Ancak ikinci üniversite için kayıt yaptıran kişilerin 17 Ekim tarihine kadar süreleri bulunmaktadır. Kayıt yenileme işlemi gerçekleştirecek öğrencilerin ise 3 Ekim ile 17 Ekim arasında süreleri bulunmaktadır. İlk kayıtlarda alınacak olan öğrenim harcının da resmi internet sitesinden öğrenilmesi mümkündür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!