Araba Lastiği Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araba lastiği tercihi arabalarına çok fazla önem veren kişiler tarafından oldukça önemlidir. Bu nedenle araba lastiği alırken dikkat edilmesi gerekenler merak edilir. Ayrıca araba lastiği seçimleri lastiğin daha uzun ömürlü kullanılmasına da etki edecektir. Bu noktada araba lastiği seçimlerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Önemli noktalara dikkat edildiğinde araba için en uygun lastik seçilmiş olur.

Başlıklar

Lastik Seçiminde Neye Dikkat Edilir?

Lastik seçimlerinde aracın lastik ölçüsü boyutuna uygunluk oldukça önemlidir. Bu noktada ölçüleri alınması gereken noktalar taban genişliği, jant ölçüleri ve yanak yüksekliğidir. Bu ölçülerin lastik üzerinden bakılması mümkündür. Ölçülerin doğru olmasına dikkat edilmemesi sonucunda alınan lastiğin kullanılamaması mümkündür. Bu nedenle ölçülerin doğru okunması ve tercih edilmesi gerekir. Ölçülerin dışında lastik özelliklerinden hangisi uygunsa onun tercih edilmesi gerekir. Kış mevsiminde kullanılması için kışlık, sadece yaz mevsimine uygun olan yazlık lastikler vardır. Ancak dört mevsim kullanılabilecek lastikler de tercih edilebilir.

Lastik Etiketi Nasıl Okunur?

Lastik üzerinde bulunan etiket ile lastiğin ıslak zeminde tutunma bilgisi, yakıt verimliliği ve çıkaracak gürültü gibi bilgilerin öğrenilmesi mümkündür. Bu nedenle etiketlerin okunması önemlidir. Ayrıca lastik üretim tarihlerine de bakılması tavsiye edilir. Üreticiler tarafından kullanım ömürleri altı yıl olarak ifade edilir. Bu nedenle üretim tarihine bakılması önemlidir. Araba lastiği seçerken dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat edildiğinde doğru ve uygun lastiğin alınması mümkün olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!