Arda Güler İçin Bayern Münih Devrede

arda guler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arda Güler, Fenerbahçe’de ortaya koyduğu performansla tüm dikkatleri üzerine çekerken, Avrupa’nın en önemli futbol kulüpleri genç yeteneği takip etmeye devam ediyor. Arda Güler’i takip eden futbol devi Bayern Münih, genç oyuncuyu yakın izleme listesini aldı.

Başlıklar

Arda Güler’in İstatistikleri Dikkat Çekiyor

Fenerbahçe’nin genç yeteneği Arda Güler, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında müthiş bir çıkış yapmış ve tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Bu sezon Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus tarafından kendisine az süre verilse de AEK Larnaca karşısında ilk 11’de maça başlayan genç oyuncu, ortaya koyduğu futboluyla büyük beğeni aldı. Arda Güler’in kısa süre içerisinde ortaya koyduğu performans Avrupa’dan futbol kulüplerinin dikkatini çekti.

Fenerbahçe’deki resmi maçlarında 2021-2022 sezonu ile beraber uzun süreler almaya başlayan Arda, toplam 25 maçta forma şansı elde etti. Toplamda ise 597 dakika sahada kalan Arda, bu süre zarfında 5 gol ve 5 asist kaydetti. Henüz 17 yaşında olan Arda Güler, Fenerbahçe’nin Süper Lig tarihinde gol atan en genç futbolcu unvanını kazandı. Genç yeteneğin Fenerbahçe’de Haziran 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

fenerbahce

Fenerbahçe’nin Yeni 10 Numarası

Gösterdiği başarılı performansın ardından Fenerbahçe’de kendisine 10 numaralı forma verilen Arda Güler, formayı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Teknik Direktör Jorge Jesus’un takdim ettiği törende almıştı. Teknik direktör Jorge Jesus, yakın bir zaman önce Arda Güler hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu. Onu herkesin oynarken görmek istediğini, ancak onun geliştirmesi gereken şeyleri bulunduğunu söyleyen Jorge Jesus, genç oyuncusunun değerini ve yeteneğini bildiklerini vurgulamıştı. 17 yaşındaki genç yeteneğin henüz fiziksel olarak çok güçlü olmadığını belirten Jorge Jesus, özellikle topsuz oyunda onun çok hızlı olmadığını belirtmişti.

Son olarak UEFA Avrupa Ligi maçında deplasmanda AEK Larnaca karşısında ilk 11’de forma şansı bulan Arda, oyunda kaldığı 60 dakika süresince ortaya koyduğu performansla dikkatleri yine üzerine çekmeyi başardı. Genç oyuncu en son sezon başında oynanan Slovacko karşılaşmasında ilk 11’de yer almıştı.

jorge jesus

Bayern Münih, Arda Güler İçin Geliyor

Fenerbahçe’nin genç yıldızının ortaya koyduğu performansla Almanya’nın ve Avrupa’nın futbol devi olan Bayern Münih’in de takip radarına girdi. İlk 11’de sahaya çıktığı AEK Larnaca maçında 69 dakika oyunda kalan 17 yaşındaki yıldız futbolcuyu Bayern Münih’in izleme listesine yazdığı öğrenildi. Bayern Münih temsilcilerinin 17 Ekim tarihinde Fenerbahçe’nin Ankaragücü ile deplasmanda oynayacağı maça gelecekleri kaydedildi. Dolayısıyla, Ankaragücü maçında Arda Güler’in ilk 11’de veya maçın ikinci yarısında forma şansı bulmasının yüksek olduğu belirtiliyor.

Bayern Münih haricinde hem Almanya’dan hem de İngiltere, İtalya ve İspanya’dan birçok önemli kulübün genç oyuncuyla ilgilendiği ve scout ekiplerinin Fenerbahçe’nin maçlarını izlemeye gelmesinin beklendiği kaydediliyor. Öte yandan, 17 yaşındaki yıldızın hücum yetenekleri yanında savunma anlamında da kendisine geliştirmeye başladığı ve bunun ikili mücadeleler ile top kazanma istatistiklerine de olumlu yansıdığı belirtiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!