Arjantin’de Gizemli Hastalık Paniği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arjantin’de gizemli bir hastalık paniği yaşandı. Arjantin’de gizemli bir zatürre benzeri akciğer hastalığında üç kişi öldü. Yetkililer salgının yeni riskleri konusunda uyarırken Dünya Sağlık Örgütü bir açıklama yaptı. Maymun çiçeği, yeni koronavirüsün ardından küresel bir endişe haline gelirken, Güney Amerika’dan yeni haberler yetkilileri uyardı.

Arjantin’de gizemli bir akciğer hastalığından üç kişinin öldüğü bildirildi, ancak yetkililer ufukta yeni bir salgının olabileceği konusunda uyarıyorlar.

Yetkililer, altı kişinin daha “nedeni bilinmeyen pnömoniye” yakalandığını söyledi. Yetkililer, zatürre benzeri hastalığın ilk olarak başkent Buenos Aires’te ortaya çıktığını ve dokuz kişinin şehir yakınlarındaki hastanelerde tedavi edildiğini söyledi.

Önce Sağlık Çalışanları Etkileniyor

Yetkililerden gelen bilgilere göre hastanede tedavi görmekte olan 9 kişinin sağlık çalışanı olduğu kaydedildi. Bu açıklama, virüs salgınının ilk olarak sağlık çalışanlarına yayıldığı göz önüne alındığında endişeleri artırdı.

 Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinden gelen ilk raporlar, covid olduğu ortaya çıkan zatürre gibi yeni ortaya çıkan hastalıklara odaklandı. Ardından Covid-19 virüsü Çin’den tüm dünyaya yayıldı. Arjantlinli yetkililer altı hastanın semptom gösterdiğini söyledi.

Batılı uzmanlar, yeni koronavirüsün ortaya çıkışı ile salgın arasındaki benzerliklere rağmen alarm zillerini çalmak için henüz çok erken ve mantıksız olduğunu söyledi. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’ndeki ekip vakaların Salı gününden beri yakınen takip edildiğini belirtti. Dünya Sağlık Örgütü de tüm vakaları takip edeceğini duyurdu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!