Arpacık Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

arpacik
arpacik
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arpacık nedir sorusuna bakıldığında arpacık, göz kapağının veya kirpiklerin tabanındaki yağ bezlerinin enfeksiyonundan kaynaklanır. Enfeksiyonlara genellikle stafilokoklar neden olur. Bu enfeksiyon, göz çevresine kirli ellerle dokunmanız veya kontakt lens veya kozmetik kullanırken hijyene dikkat etmemeniz durumunda ortaya çıkabilir.  Bu son derece yaygın bir göz enfeksiyonu olmakla birlikte hemen hemen her yaşta ortaya çıkabilir. Bir arpacık, bir kişinin yaşamı boyunca birkaç kez ortaya çıkabilir.

Arpacık Nedir, Tedavi Yöntemi

Arpacık nasıl tedavi edilir kısmına gelince bilindiği üzere arpacık, genellikle kendi kendine düzelen yaygın bir enfeksiyondur. Arpacık çıkıntı yapıyorsa veya şişiyorsa, ılık ve nemli bir bezle basınç uygulamak iyileşme sürecini hızlandırabilir ve bölgeyi daha az hassas ve ağrılı hale getirebilir. Arpacık devam ettiği sürece bu kompresi günde birkaç kez 5 ila 10 dakika uygulamak yeterlidir. Ağrıyı gidermek için uygun ve düzenli bir ölçüde ağrı kesiciler de kullanılabilir.

Ancak arpacık 48 saat içinde düzelmezse, göz kapağı ve yanak bölgesine kızarıklık ve şişlik yayıldıysa veya görme sorunları yaşıyorsanız doktora görünmeniz önerilir. Bu tür vakalar, arpacık iltihabını boşaltmak için antibiyotik veya ameliyatla tedavi edilebilir. Arpacık göründüğünde, ellerinizi gözlerinizden çekmeli ve kontakt lens kullanmayı bırakmalısınız. Arpacık kimi zaman kabarık bir sivilce gibi görünebilir, ancak kolayca iyileştiği için patlatmayın. Bunun nedeni, enfeksiyonun yayılmasına neden olabilmesidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!