Asgari Ücret, Dezenformasyon Yasası, Maden Kazası… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklamalar

asgari ücret
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari ücret, dezenformasyon yasası ve maden kazası ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin Meclis Grup Toplantısı’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada asgari ücretle ilgili mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun yükselmesi nedeniyle sabit gelirli vatandaşların yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Başlıklar

Asgari Ücret Hakkında Mesajlar

Asgari ücret hakkında mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün TBMM’de yapılan AKP Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin konulara değindi. Her bütçe kanununda olduğu gibi 2023 bütçe teklifinde de çalışanından işverenine, öğrencisinden emeklisine ve esnafından çiftçisine kadar tüm kesimleri koruyacak bir yaklaşımı esas aldıklarını dile getiren Erdoğan, bunun yanı sıra yatırımların da kesintisiz olarak devam etmesini sağlayacaklarını belirtti.

Sosyal devlet ilkesini güçlendirmeye 2023 bütçesinde de devam edeceklerini aktaran Erdoğan, her bir vatandaşın ülke imkânından hakkını alması için önümüzdeki yıl 258 milyar TL’lik bir miktar belirlediklerini kaydetti. Mahalli idarelerin şehirlere daha iyi hizmet verebilmeleri için 401 milyar TL kaynak ayırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik tehditlerine karşı savunma bütçesini ise 469 milyar TL olarak oldukça yüksek bir seviyeye çıkardıklarını söyledi. Reel sektöre sağlayacakları desteklere 145 milyar TL’den fazla bir kaynak tahsis ettiklerine dikkat çeken Erdoğan, çiftçileri ve üreticileri de 143 milyar TL ile desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti.

Dezenformasyon Yasasi

Dezenformasyon Yasası Hakkında Değerlendirmeler

Konuşmasında Dezenformasyon Yasası hakkında değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu düzenlemenin tarihi bir öneme haiz olduğuna inandığını vurguladı. Kamuoyunda sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen bu kanunun gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde mevcut olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi biraz gecikmeyle de olsa bu düzenlemeye kavuşturduğu için Meclis’e teşekkür etti.

Bu kanunun acil bir ihtiyaç olduğunu belirten Erdoğan, yine de söz konusu düzenlemeye karşı çıkanlar bulunduğunu hatırlattı. Başta ana muhalefetin bu kanuna karşı çıktığını vurgulayan Erdoğan, çünkü böyle bir düzenlemenin muhalefetin işine gelmediğini söyledi. Amaçlarının fiziki alanda olduğu gibi sosyal medya mecralarında da ülkenin ve vatandaşların güvenliklerini ve huzurlarını temin etmek olduğunun altını çizen Erdoğan, sosyal medya mecralarındaki yalana, iftiraya, kokuşmuşluğa, şantaja, tehdit ve tehlikelere karşı insanımızı korumak için kimseden izin almayacaklarını vurguladı. Benzer düzenlemelerin ABD’de, Almanya’da ve Fransa’da uygulandığını aktaran Erdoğan, bu düzenlemenin zaruri olduğunu söyledi.

Maden kazasi

Maden Kazasına İlişkin Değerlendirme

Amasra’daki maden kazası ile ilgili bilgiler aktaran Erdoğan, kurumların ve uzmanların çalışmalarını tamamladıktan sonra patlamaya ilişkin kesin rapor hazırlanacağını belirtti. Bu rapor hazırlanana kadar söylenen her şeyin spekülasyondan ibaret kalacağını vurgulayan Erdoğan, kazanın yaşandığı andan itibaren devletin tüm bakanları, kurum ve personeli ile olaya müdahale ettiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı’nın soruşturmayı yakından takip ettiğini belirten Erdoğan, kazada ihmal tespit edildiği takdirde gerekeni yapmanın kendilerinin en başta gelen vazifeleri olduğunu ifade etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in kaza ile ilgili geniş bilgilendirmeler yaptığını hatırlatan Erdoğan, AKP Meclis Grubu’nun bir araştırma komisyonu kurulması için gereken girişimleri başlattığı bilgisini de paylaştı.

erdogan 4

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!