Asgari Ücrete Zam Konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

Asgari ucrete zam
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari ücrete zam konusunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan seyahatinin dönüşünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca ücretlinin asgari ücrete zam konusunda beklediği artış konusunda sağlam adımlar atacaklarını söyledi.

Başlıklar

Asgari Ücrete Zam Çalışmaları

Asgari ücrete zam ile ilgili olarak Kazakistan dönüşünde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaların devam ettiğini aktardı. Şu anda Asgari ücrete zam konusundaki çalışmaları Bakan Vedat Bilgin ile birlikte çalışma ekibinin yaptığını söyleyen Erdoğan, bundan önceki çalışmalardan çok daha farklı bir hazırlığın içerisinde olduklarını belirtti. Havada uçuşan değil yere sağlam basan adımlar atacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun zihinlere yerleşeceğini söyledi.

TOKİ Sosyal Konut Projesi

TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konu hakkında 2 gün önce ilgili bakanla görüştüğü ve tüm hazırlıkların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak yapıldığı yanıtını aldığını aktardı. Erdoğan, dolayısıyla bununla ilgili olarak Bakanlığın takibinde gerekli adımları atacaklarını söyledi. Arsa sayısını ilk aşamada 1 milyon olarak düşündüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kura çekimi ile dağıtımı yapılacağını kaydetti. Altyapısı tamamlanmış arsalara vatandaşın kendi imkânlarıyla bankalar tarafından verilecek düşük faizli kredi sayesinde ev yapmalarını istediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun ise Türkiye’de ayrı bir sıçramayı getireceğini vurguladı.

TOKI Sosyal Konut Projesi

Doğalgaz Dağıtım Merkezi

Diğer yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede gündeme gelen Türkiye’nin doğalgaz merkezi yapılması konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu proje hayata geçirildiğinde Türkiye’nin doğalgaz tedarikinde Avrupa Birliği için çok önemli bir güzergâh olacağı açıklamasını yaptı. Doğalgaz dağıtım merkezi olarak Trakya’nın en önemli yer olarak görüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlıklara müşterek çalışmalar yapması konusundaki talimatları Putin ile birlikte verdiklerini söyledi. Bakanlıkların bu çalışmaları yaptıktan sonra en uygun yer neresi ise dağıtım merkezini orada kuracaklarını belirten Erdoğan, ulusal anlamda bir dağıtım merkezi bulunduğunu ve yeni proje ile birlikte uluslararası bir dağıtım merkezi kurulacağını da ifade etti.

Dogalgaz Dagitim Merkezi

CHP’nin Başörtüsünü Teklifi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsünü teklifi ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Yasal olarak her şeyin düzenlemelerde mevcut olduğunu belirten Erdoğan, yapanların niyetinin sadece bir şeyleri bulandırmak ve asıl amacın “Bak ben savundum ama destek vermedi” demek olduğuna işaret etti.

Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye Katılması

Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılması ile ilgili olarak da yorum yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapıyı kimseye kapamayacaklarını, yeter ki gelenlerin milli ve yerli yanının güçlü olması gerektiğini söyledi. Çarşamba günü AKP grup toplantısında Mehmet Ali Çelebi’ye parti rozetini bizzat kendisinin takacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylelikle herkesin o ruhu parti grubunda birlikte yaşamasını istediğini söyledi.

Kanal İstanbul

Kanal İstanbul ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde ve yıllarda bu konuda daha çok gündemlerinde olacağını kaydederek, planlamaların ve fizibilite çalışmalarının devam ettiği bilgisini verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!