Aşı Takvimine Su Çiçeği Ne Zaman Girdi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aşı takvimine su çiçeği ne zaman girdi özellikle ebeveynle tarafından merak edilmektedir. Bebekleri için uygulanan aşıların bulunduğu aşı takvimi içerisinde suçiçeği aşısı da bulunmaktadır. Bu durumda çoğu ebeveyn aşı takvimine su çiçeğin ne zaman dahil edildiğini ve ne zaman uygulanması gerektiğini merak etmektedir.

Başlıklar

Aşı Takvimine Suçiçeği Ne Zaman Dahil Oldu?

2013 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar ile suçiçeği çocukluk döneminde yapılan aşılar eklenmiştir. Çocukların 12.aylarında bulunan kızamık aşıları ile aynı ayda ücretsiz suçiçeği aşı hakkı bulunmaktadır. 1 Ocak 2012 tarihinden sonra doğan tüm çocuklara uygulanma kararı verilmiştir. Suçiçeğine bağlı hastalıkların yayılmasının önüne geçilmek amaçlanmıştır. Bu sayede ağır seyreden suçiçeği vakalarının önüne geçilmiştir.

Aşı Takviminde Suçiçeği Ne Zaman Uygulanır?

Bebeklerin hastalıklara karşı bağışıklık kazanmaları için yapılan belirli aşılar vardır. Bu aşıların bebeklere uygulanması ile vücutlarında antikor üretilmesi sağlanmış olur. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan aşı takvimine göre belirli tarihlerde uygulanırlar. Ücretsiz yaptırılma hakkı vardır. Suçiçeği aşısı da bebeklerin 12.aylarında ücretsiz tek doz haline uygulanır.

Suçiçeği aşısı için tek doz yeterli görülmüştür. Ancak istendiği takdirde ve ikinci dozunun yapılması gerekli görüldüğünde çocukların 4 ya da 6 yaş aralığında olması gereklidir. Bebeklerin 12.aylarında suçiçeği dışında kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşılarını olmaları gerekir. Ayrıca pnömokok aşısının da 4.dozunun yapılması gereklidir. Aşıların zamanında uygulanması ile çocuklar hasta olsa dahi ağır geçirmemesi sağlanmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!