Avalanche (AVAX) Saldırısı Zararı Ne Oldu?

Avalanche
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avalanche Blockchain üzerinde flash loan saldırısı gerçekleşti. Bu saldırı sonucunda 370 bin dolarlık varlık saldırganlar tarafından ele geçirildi. Bugün paylaşılan verilere göre flash loan sistemi ile varlıkların çalındığı biliniyor.

Başlıklar

Loan Saldırısı ile 370 Bin USDC Ele Geçirildi

Blockchain güvenlik firması CertiK’in bugün paylaştığı verilere göre AVAX ağında çeşitli likidite sağlayıcıları tarafından saldırı düzenlendi. Bir akıllı kontrattan gerçekleşen flash loan saldırısı ile 370 bin USDC varlığına el koyuldu. Saldırıyı gerçekleştiren yer olarak Nereus Finance bildirildi. Avalanche blockchain’in üzerinde staking hizmeti vermesinden dolayı saldırının odağında bulunmaktadır.

Ancak daha öncesinde gerçekleşen flash loan saldırıları gibi hackerın kimliği halen saptanamamıştır. Saldırının gerçekleştirilmesi için hackerın büyük bir sermayeye sahip olması gerekiyor. Ufak bir komisyon ile flash loan sayesinde çözdüğü düşünülüyor. Saldırının başlaması için 51 milyon dolarlık bir işlem ücreti aldığı borcunu ödeyip kalanını aldığı düşünülüyor.

Flash Loan Nedir?

AVAX ağına saldırı için kullanılan flash loan borç verme platformunda akıllı kontrat açığı bulunarak o borcun ödenmesi sağlanmış ve arta kalan parayı da hızlı bir şekilde kendi hesabına çekmesini sağlamıştır. Flash loan alanına saldırı gerçekleştirilmesi için merkeziyetsiz bir kripto para ve finans platformunun güvenlik açıklarından yararlanılması gereklidir. Saldırganların borcu tek bir işlem ile ödemeleri gereklidir. Bu nedenle işlem sırasında olabildiğinde hızlı davranırlar. Saldırı hakkında Ava Labs’den şu an içi bir açıklama yapılmadı ancak hackerın bulunamadığı biliniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!