Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Ne Kadar Oldu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamasının ardından yasal asgari ücret tarifesinin detayları gündeme geldi. Kanunda ödenen yeni asgari ücret tutarı Adalet Bakanlığı tarafından onaylandı. Bunun üzerine pek çok vatandaş avukatlık asgari ücret tarifesi ve detayları hakkında bilgi sahibi olmak için araştırmalara başladı.

Adalet Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan gönderide şu ifadelere yer verildi: yeni Avukatlık asgari ücret tarifesi, Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ tarafından resmen onaylanmıştır.” Ayrıca avukatlara bir hayırlı olsun mesajı da iletildi. Bu sayede avukatlık asgari ücret tarifesinin detayları kesinleşmiş oldu.

Avukatlık Yeni Ücret Tarifesi 2022

2022-2023 Türkiye Barolar Birliği Avukat Asgari Ücretleri (AAÜT) Resmi Gazete‘de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Avukatlık asgari ücret kapsamı tarife, mahkeme işlemleri, çalışmaları ve yapılacak işlemler için avukatlara ödenen yeni ücretleri içeriyordu. Ayrıntılar ise dava türüne göre ve mahkemelere göre belirlendi.

Gümrüklere göre, uluslararası yargılarda duruşmasız çalışma için 33.000 lira, duruşmalı çalışma için 57.000 600 lira ödeniyor. Avukatlık ücretleri, ceza soruşturması aşaması için 2.800 TL, Hukuk ve Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki davalar için 5.500 TL, Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davalar için 4.000 TL, Asliye Mahkemesi’ndeki davalar için 9.200 TL ve 17.400 TL’dir. Yargıtay’da görülen birinci derece davalar için 17.800 lira, Yargıtay ve Sayıştay’da görülen temyiz davaları için ise 8.000.400 lira avukatlık ücreti ödenecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!