Bartın Faciasında Can Kaybı 41’e Yükseldi

bartin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bartın‘ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı maden ocağı işletmesinde meydana gelen patlama sonucu can kaybının 41’e yükseldiği açıklandı. Açıklamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaparken, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve bir madenci ile ilgili belirsizlik bulunduğunu söyledi.

Başlıklar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Açıklaması

Bartın’ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu Müessese Müdürlüğü’ne bağlı kömür ocağında meydana gelen maden patlaması ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Patlama sonucu 41 maden işçisinin hayatını kaybettiğini belirten Bakan Soylu, yaralı olarak kurtarılan 11 işçinin tedavi altında olduğunu söyledi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciası sonrasında bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ile Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklamalar yapıldı. Dün gece 26 can kaybı açıklaması yapılmasının ardından bu sabah saat 07:30 itibarıyla 14 madencinin daha hayatını kaybettiği bilgisini veren Bakan Soylu, yaşanan facia sonucu can kaybının 41’e ulaştığını belirtti.

Ocakta bulunan 110 madencinin 58’inin bir kısmının kendi imkânlarıyla ve bir kısmının da arama kurtarma çalışmaları sonucunda kurtarıldığı bilgisini veren Bakan Soylu, 1 madenci ile ilgili belirsizliğin devam ettiğini söyledi. Hayatını kaybeden 41 madenci işçisinin 26’sının kimliğinin belirlendiğini aktaran Bakan Soylu, başsağlığı diledi ve milletimizin bir daha böyle bir elim olayla karşı karşıya kalmaması için Allah’a dua etti.

suleyman soylu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den Açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de yaşanan facia ilişkin olarak bilgiler paylaştı. 14 Ekim 2022 tarihinde saat 16-24 vardiyasında patlamanın meydana geldiğini belirten Bakan dönmez, maden galerilerinde havalandırma sisteminin çalıştığını ve herhangi bir eksikliklerinin bulunmadığını söyledi. Başsağlığı dileklerini paylaşan Bakan Dönmez, meydana gelen yangının müdahale sonucu tamamen söndürüldüğü bilgisini verdi.

İletişim Başkanlığı’ndan Açıklama

İletişim Başkanlığı tarafından Amasra’daki maden ocağı -300 kotta meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yapıldı. Devletin tüm kurumlarının kısa sürede harekete geçtiği belirtilen açıklamada, Amasra Taşköprü İşletme Müessesesi Müdürlüğünde meydana gelen kazanın ardından olaya müdahale etmek amacıyla devletin tüm kurumları ile kısa sürede harekete geçtiği ve bölgede gerekli çalışmaları yürütmeye başladığı duyuruldu. Olayın aydınlatılması ve nedeninin tespit edilmesine yönelik incelemelerin devam ettiği ifade edilen açıklamada, mahsur kalan maden işçilerinin kurtarılması için çalışmaların tüm hızıyla yürütüldüğü belirtildi. Resmi makamlar tarafından yapılan açıklamaların takip edilmesine dikkat çekilen duyuruda, bu bilgiler haricindeki iddia ve spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

maden ocagi patlamasi

Bartın Valisi’nin Açıklaması

Bartın Valisi Nurtaç Arslan da patlamanın yaşandığı kömür ocağında olayın -300 kotta meydana geldiğini bilgisini paylaştı. Kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Arslan, tüm ekiplerin seferber olduğunu söyledi. Patlamanın sebebi ile ilgili olarak henüz net bir bilgiye sahip olmadıklarını belirten Vali Arslan, araştırmaların devam ettiğini söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!