Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok insan sıklıkla baş ağrısı problemi ile karşı karşıya kalmaktadır. Şiddetine göre baş ağrısı çoğu zaman insanların yaşam kalitelerini etkileyebilmektedir. Özellikle günlük rutinleri etkilediği görülür. Başın belli bir bölümünde sıkıştırıcı, zonklayıcı ve belirgin ve rahatsız eden bir rahatsızlık meydana gelmesine baş ağrısı adı verilmektedir. Birden bire yaşanabildiği gibi yavaş yavaş da görülebilmektedir.

Başlıklar

Baş Ağrısına Ne İyi gelir?

Psikolojik ya da kaygı durumunda ortaya çıkan baş ağrıları hekim tarafından tavsiye edilen ağrı kesiciler ve kas gevşeticiler ile geçirebilir. Ayrıca antidepresan tedavisi de uygulanabilir. Migren tipi baş ağrılarında ise baş ağrısı ataklarının ortadan kaldırılması için ilaçlar kullanılır. Açlık, susuzluk, aşırı kafein tüketimi, uykusuzluk, kırmızı şarap ve beyaz peynir çeşitleri migreni tetikleyen unsurlardır ve uzak durulması gereklidir.

Baş Ağrısına Evde Ne Yapılabilir?

Migren ataklarında soğuk pres uygulanabilir. Buz kompresi 15 dakika alında tutulup 15 dakika mola verilmesi ile ağrılara iyi gelecektir. Küme tipi baş ağrılarında karanlık bir odada oturmak denenebilir. Ancak doktor kontrolünde saf oksijen verilmesi en etkili yöntemlerdendir. Gerilim tipi bir baş ağrısı yaşandığında sıcak pres uygulanabilir. Kafa arkasına yerleştirilen sıcak bir bez ya da sıcak duş da etkili olacaktır. Çay ve kahve içerisinde bulunan kafein baş ağrısına iyi gelebilmektedir. Ayrıca yoga ve meditasyon gibi gevşeme egzersizleri de evde baş ağrısı çözümü için uygulanabilir. Masaj ya da bilgisayar gibi aletlerden uzaklaşmak da etkili olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!