Başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavı neden yapılıyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmenler neredeyse Temmuz ayından beri Başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili eğitimlere katılıyor. Ayrıca bu sınav ile alakalı boykot çağrıları ve tartışmalar da gündemde mevcuttur. Bu nedenle başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavı neden yapılacağı merak edilmektedir.

Başlıklar

Başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlik Kariyer Basamakları uygulaması başlatılmıştı. Bu uygulama öğretmenlik meslek kanunun çıkması ile çıkarılmıştı. Başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavı neden yapılıyor sorusunun cevabı ise öğretmenler başöğretmen ya da uzman öğretmen unvanı elde edebilmek için eğitimlere katılıyor. Bakan Özer tarafından bu yapılacak olan sınav için öğretmenlerin yüksek lisans ve doktora yapmaya teşvike dileceği düşünülüyor. Çünkü başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavından yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenler muaf olacaklar. Bu şekilde öğretmenlerin bilgilerinin taze kalması sağlanacak ve öğretmenleri güçlü olan bir eğitim sisteminde öğrencilerin de iyi eğitim alacağı belirtilmiştir.

Başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak?

Başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavına eğitimlerinin Eylül ayında bitmesi ile başlanacağı dile getirildi. Ayrıca sınava giren ve başarılı olan öğretmenlerin maaşlarında artış olacağı belirtildi. Maaş artışlarının problemler yaratacağı düşünüldüğünde Bakan özer sınavların her yıl tekrarlanacağını dile getirdi. Sınava girmek istemeyen öğretmenlerin ise yüksel lisans yapmaları mümkün olacak. Bu sayede sınava girmek zorunda kalmayacaklardır.

Bakan Özer’in açıklamalarında Türkiye’de şu anda neredeyse 76 bin uzman öğretmen bulunduğunu dile getirdi. Ayrıca 338 öğretmen ise başöğretmen unvanına sahip olduğunu dile getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!