Başörtüsü İçin Erdoğan’dan Referandum Çağrısı

başörtüsü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başörtüsü konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yasa değişikliği önerisine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  çağrıda bulunarak referandum teklifi yaptı. Erdoğan’ın ifadesi ise; “Hadi sıkıyorsa, gel bu işi referanduma götürelim. Millete götürelim, kararı millet versin” şeklinde oldu.

Başlıklar

Başörtüsü Düzenlemesi İçin Anayasa Değişikliği Teklifi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusunda yasal güvence çağrısı yapmasının ardından yasa değişikliği teklifi hazırlanmış ve Meclis Başkanlığı’na sunulmuştu. Kılıçdaroğlu’nun bu girişimini kendisine verilen pas olarak niteleyen ve golü atmaları gerektiğini vurgulayan Erdoğan, 5 Ekim 2022 tarihinde AKP grup toplantısında değerlendirmelerde bulunmuş ve aileyi de güçlendirecek şekilde başörtüsüne anayasal güvence çağrısı yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından başörtüsü konusunda hazırlayacakları anayasa değişikliğini hızlı bir şekilde TBMM Genel Kurulu’na sunacaklarını belirtmişti.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasa değişikliği teklifinin üzerinden 16 gün geçmesine rağmen henüz AKP tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulmadı, ancak bugün Erdoğan tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Malatya’da katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, başörtü düzenlemesi ile ilgili olarak referandum çağrısı yaptı.  Geçtiğimiz günlerde CHP liderinin başörtüsü tartışmasını tekrar gündeme getirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sayede milletin sahip olduğu tüm haklar gibi eğitimdeki ve kamudaki başörtüsü özgürlüğünü hazmedemeyenlerin yüzlerindeki sahte maskenin aralandığını görüldüğünü ifade etti.

kilicdaroglu 2

İkna Odaları Hatırlatması

Kendilerinin kadınları asla başı açık veya başörtülü diye sınıflandırmadıklarını vurgulayan Erdoğan, ancak birilerinin kapısında bu ayrımcılığın hala aşılamadığını söyledi. Türkiye’de daha önce üniversitelerde ikna odaları kurulduğunu hatırlatan Erdoğan, bu ikna odalarına girerken o genç kızların başörtülerini başlarından çekerek alındığını söyledi. Şu anda devletin tüm kurumlarında başı açık ve başörtülü çalışan bayanların bulunduğunu belirten Erdoğan, bununla beraber okullarda da hiçbir sıkıntının bulunmadığını ifade etti. Başı açık olsun başörtülü olsun herkesin üniversitelerde ve ortaöğretimde okuyabildiğine değinen Erdoğan, bunun barışın, özgürlüğün ve kardeşliğin simgesi olduğunun altını çizdi.

Kemal Kılıçdaroğlu‘nun böyle bir derdi bulunmadığını öne süren Erdoğan, bu nedenle herkesin gönlünü tamamen rahatlatmak için başörtüsü özgürlüğünü anayasa güvencesi altına almak için değişiklik teklifinde bulunduğuna işaret etti. CHP’nin bu teklife iştirak edip etmeyeceğini göreceklerini vurgulayan Erdoğan, kendilerinin gerekli hazırlığı yaptıklarını ve anayasa değişikliği teklifini Meclis’e göndereceklerini söyledi. Milletin tüm gerçekleri görmesini istediklerini belirten Erdoğan, aynı zamanda onları, yandaşlarını ve altılı masayı tanımasını istediklerini belirtti. Mecliste bu iş çözülmüyorsa konuyu referanduma götürmeyi teklif eden Erdoğan, son kararı milletin verebileceğini söyledi. Bunu ilk defa Malatya’da açıkladığını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı artık bu tür tartışmaların aşıldığı yeni bir devrin adı olacaktır” ifadesini kullandı.

malatya

Cumhurbaşkanı Adaylığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunarak Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda hodri meydan dediklerini ve seçimde karşısına çıkmasını önerdiğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu’nun ise sanki kendisinin ona TV’ye çık şeklinde anladığını söyleyen Erdoğan, ona Malatya’dan tekrar seslendiğini ya aday olup karşısına çıkmasını ya da adayının kimse onu söylemesini istedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!