Benzin ve Motorine İndirim Geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Benzin ve motorine indirim geliyor. Akaryakıt fiyatları dolar ve petrol fiyatlarında yaşanan gelişmelere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Özellikle petrol fiyatları ekonomik veriler ve resesyon beklentisi sebebiyle son 6 ayın en düşük seviyelerine ulaştı. Petrol fiyatları düşüş yaşadığı için benzin ve motorinde de indirim bekleniyor.

Benzin ve Motorine İndirim

Dün 102 dolara kadar yükselmiş olan Brent petrolün varil fiyatı gün sonunda 96 dolar seviyesine düştü. Bugün ise aynı seviyeden seyir etmeyi sürdürüyor. Batı Teksas ham petrol varili ise 90 dolardan alıcı buluyor. Böylece son 6 ayın en düşük seviyelerine de ulaşıldı.

Bu kapsamda benzin, motorin ve LPG’de indirim olması bekleniyor. Sektör kaynaklarından alınmış olan bilgilere göre benzine 1,05 TL, motorine 75 kuruş indirim gelebilir. Güncel fiyatlar ise şu şekilde;

İSTANBUL

Benzin fiyatı: 22,24 TL

Motorin fiyatı: 24,47 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 11,35 TL

ANKARA

Benzin fiyatı: 22,36 TL

Motorin fiyatı: 24,59 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 11,37 TL

İZMİR

Benzin fiyatı: 22,38 TL

Motorin fiyatı: 24,60TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 11,04 TL

Diğer yandan dün açıklanmış olan enflasyon oranı ile birlikte son 24 yılın rekorunun kırılması sonrasında TCMB tarafından Temmuz ayı fiyat raporu yayınlandı. Raporda enerji grubu en çok yükselen kalemlerden birisi oldu. Enflasyona da önemli etki yapan bu yükseliş, araç sahiplerinin düştüğü zor durumu gösteriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!