Berber ve kuaförler haftada 1 gün kapanacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı berber ve kuaförler haftada bir gün kapalı olmasına dair bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre 1 Ekim’den itibaren tüm güzellik salonları, berber ve kuaförler haftanın bir günü kapalı olacaktır. Alınan karar İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla 81 ilin valiliklerine ulaştırılmıştır. Berber ve kuaförlerin hangi gün kapalı olacağına her ilin valiliği kendisi karar verecektir. Ancak sektör temsilcisi meslek kuruluşlarının görüşlerinin alınması gereklidir.

Başlıklar

1 Ekim’den İtibaren Karar Uygulanacak

Ticaret bakanlığı tüm berber ve kuaförlerin belirlenen bir günde kapalı olmasına karar vermiştir. Bu karar ülke genelinde 122 meslek odasını ve bu meslekleri icra eden yaklaşık 83 bin meslek mensubunu kapsamaktadır. Bu karar için Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu talebi doğrultusunda Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin görüşleri alınmıştır.

Kapanma Günleri Her Meslek İçin Ayrı Ayrı Seçilecek

Güzellik salonları, berber ve kuaförler 1 Ekim’den itibaren aynı günlerde kapanması için bir zorunluluk bulunmamaktadır. Her ilin valiliği bu üç grup için farklı günler belirleyecektir. Her işletmenin yoğun olduğu günlerin farklı olmasından dolayı böyle bir zorunluluk karar içerisinde yer almamaktadır. Karara etki eden bir diğer neden işletme sahiplerinin ve o işletme içerisinde bulunan çalışanların bir gün de olsa dinlenmeleri sağlanması içindir. Bu dinlenme ile çalışanların hizmet kalitelerinin, motivasyonlarının ve performanslarının artması beklenmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!