Beşiktaş Fenerbahçe Derbi Maçı Bugün 20:00’de

besiktas fenerbahce
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş Fenerbahçe derbi maçı için bugün karşı karşıya gelecek. Spor Toto Süper Lig 8. hafta maçında ezeli rakipler bugün 3 puan için mücadele edecek.

Başlıklar

Beşiktaş Fenerbahçe Derbisi İçin Önemli Detaylar

Beşiktaş Fenerbahçe arasında bugün oynanacak olan derbi maçı Vodafone Park Stadyumu’nda saat 20:00’da başlayacak. Spor Toto Süper Lig 8. hafta mücadelesinde hakem Volkan Bayarslan görev alacak. Her iki takım açısından büyük önemi bulunan derbi maçında Beşiktaş ve Fenerbahçe açısından çıkışa geçme mücadelesine tanık olacağız. Çünkü Başakşehir ve İstanbulspor maçlarında puan kaybı yaşayan Beşiktaş, kendi saha ve seyircisi önünde ezeli rakibini yenerek çıkışa geçmeyi amaçlıyor. Fenerbahçe ise bu sezon en zorlu deplasmanlardan ilkine çıkacak. Şampiyonluk mücadelesi veren her iki takım da bu maça özel olarak hazırlandılar.

Beşiktaş Fenerbahçe Maç Bilgileri

2 Ekim pazar saat 20:00’de Vodafone Park Stadyumu’nda oynanacak olan derbi maçı beIN Sports 1 kanalında canlı olarak yayınlanacak. Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi mücadelesinde Volkan Bayarslan orta hakem olarak görev alacak. 29 Eylül 2022 tarihinde satışa sunulan Beşiktaş Fenerbahçe derbisinin biletlerinin tamamının 1 saat içerisinde satıldığı açıklandı.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan derbi maçta Fenerbahçe taraftarları stadyuma alınmayacak. Çünkü her iki kulüp arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda il Güvenlik Kurulu tarafından Fenerbahçe taraftarlarının Beşiktaş deplasmanına gitmemesi uygun görüldü ve her iki kulüp de bu konuda mutabık kaldı. Aynı şekilde sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe Beşiktaş arasında oynanacak olan derbi maçında da aynı şekilde Beşiktaş taraftarlarının Fenerbahçe deplasmanına gitmemesi bekleniyor.

Spor Toto Süper Lig 2020-2023 sezonu 8. haftasında Beşiktaş 14 puanla 5. sırada yer alırken, konuk takım Fenerbahçe ise 13 puanla 7. sırada bulunuyor. Bu hafta itibariyle Başakşehir 17 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.

Beşiktaş Fenerbahçe Eksik Oyuncular

Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş ile oynayacağı derbi maçına 4 oyuncusundan eksik olarak gidecek. Sarı-lacivertli takımda Nazım Sangare, Joshua King, Rennes Luan Peres ile Serdar Aziz sakatlıkları nedeniyle takımlarında yer alamayacak. Ev sahibi Beşiktaş kadrosunda ise sakat olan N’Koudou haricinde eksik oyuncu bulunmuyor. Sakatlığını yeni atlatan Ghezzal’ın ise maç kadrosuna dâhil edilip edilmeyeceğine bugün yapılacak olan antrenman sonrasında karar verilecek.

Beşiktaş Fenerbahçe Derbi İstatistikleri

Tarihlerinde 356. kez karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ile Fenerbahçe takımları son olarak 8 Mayıs 2022 tarihinde karşılaşmış ve mücadele 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı. 98 yıllık geçmişe sahip rekabet istatistikleri incelendiğinde, Fenerbahçe’nin Beşiktaş karşısında gol sayısı açısından 492-451 şeklinde üstünlüğü bulunuyor. Her iki takım arasında oynanan maçlarda Fenerbahçe’nin 133 ve Beşiktaş’ın 126 galibiyeti bulunurken, 96 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Muhtemel Kadrolar

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Tayyip Talha, Saiss, Masuaku, Josef, Salih Uçan, Gedson, Ghezzal, Redmond, Weghorst.

Fenerbahçe: Altay, Alioski, Szalai, Gustavo, Ferdi, Crespo, Arao, Rossi, Emre Mor, Valencia, Joao Pedro.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!