Beşiktaş Trabzonspor Derbisi İçin Geri Sayım Başladı

besiktas
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş, sahasında konuk edeceği Trabzonspor ile bugün saat 20:00’de Vodafone Park’ta karşılaşacak. Teknik Direktör Valerien İsmael ile oynadığı toplam 3 derbide sadece 3 puan kazanabilen Beşiktaş, bugün Trabzon karşısında ilk büyük maç galibiyetini elde etmek istiyor.

Başlıklar

Beşiktaş Trabzonspor Maçı Bilgileri

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak olan dev derbi ile Süper Lig 10. haftası tamamlanacak. Vodafone Park’ta bugün saat 20:00’de oynanacak olan müsabakayı hakem Ali Şansalan yönetecek. 16 Ekim Pazar günü saat 20:00’de oynanacak olan Beşiktaş Trabzon maçı canlı olarak beIN SPORTS 1 kanalında yayınlanacak.

Kartal kazandığı takdirde 2 maçlık galibiyet serisi ardından liderlik koltuğunu koruyacak. Siyah beyazlılar, Trabzonspor ile Süper Lig’de oynadığı son 21 maçta sadece 5 kez mağlup oldu. Her iki takım arasındaki son 21 müsabakada Kartal 8 galibiyet ve Trabzonspor 5 galibiyet elde ederken, 8 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında yine İstanbul’da oynanan maçta Trabzonspor, Beşiktaş karşısında 2-1 galip gelmişti.

Öte yandan Trabzonspor, Kartal ile oynadığı son 18 lig maçında da kalesinde gol gördü. Bugüne kadar iki takım arasında oynanan 98 lig maçında Beşiktaş 37 ve Trabzonspor 36 galibiyet elde derken, 25 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Yine bu 98 Lig maçında Beşiktaş 140 gol kaydederken, Trabzonspor ise 113 golle rakibine karşılık verdi.

trabzonspor

Trabzonspor, Abdullah Avcı İle Derbilerde Kazanıyor

Trabzonspor ise hafta içerisinde oynadığı Monaco karşısında 4-0’lık farklı galibiyet elde ederken, Teknik Direktör Abdullah Avcı ile büyük maçlardaki yenilmezliğini devam ettirmek istiyor. Abdullah Avcı yönetiminde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile 11 kez oynayan Trabzonspor, bu maçlarda sadece 2 kez mağlup oldu. Ayrıca, Trabzonspor’un son 5 maçtır Dolmabahçe’de mağlubiyet yaşamadığını belirtelim. Yine Trabzonspor, Kartal ile oynadığı son 18 lig maçında sadece 4 kez mağlup oldu. Bu maçların 7’sinde Trabzonspor kazanırken, 4 maçı Kartal kazandı ve 7 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

super lig

Muhtemel 11’ler

Dev derbi maçında muhtemel ilk 11’lerin ise şu şekilde olması bekleniyor:

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Talha, Montero, Masuaku, Salih, Josef, Dele Alli, Ghezzal, N’Koudou, Weghorst

Trabzonspor: Uğurcan, Larsen, Bartra, Hugo, Eren, Siopis, Hamsik, Abdülkadir, Bakasetas, Trezeguet, Gomez

Kartalda sakatlıkları bulunan stoperler Saiss ve Emrecan’ın yerine kararını Montero’dan yana kullanan Teknik Direktör İsmael, orta sahada görev yapan Josef’ten de Talha ve Montero’ya yardım etmesini istedi. Fransız teknik direktör ayrıca, Trabzonspor’un ceza sahası dışından çektiği şutlara özellikle engel olunması yönünde oyuncularına uyarıda bulunduğu da öğrenildi.

derbi

Trabzonspor’da ise, hafta içerisinde oynadığı Monaco maçından farklı olarak Trezeguet ile Larsen’e bugün ilk 11’de görev verilmesi bekleniyor. Son yapılan antrenmanda takımla birlikte çalışmayan Djaniny ise maç kadrosuna alınmadı. İlk 11’deki son yerli oyuncu tercihini ise Teknik Direktör Avcı’nın Abdülkadir Ömür veya Yusuf Yazıcı’dan yana kullanması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!