BİLSEM kayıtları ne zaman yapılacak? BİLSEM 2022 kayıt tarihleri ne zaman?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİLSEM sonuçları açıklandıktan sonra veliler sürekli BİLSEM kayıtları ne zaman yapılacak sorusunu soruyor. Yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olan programlar olan BİLSEM’e nasıl kayıt olunacağını ve BİLSEM’e kabul için gerekli belgeleri öğrenin. Milli Eğitim Bakanlığı destekli özel eğitim kurumlarının çalışmalarının Eylül ayı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Başlıklar

BİLSEM Nedir?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltması olan BİLSEM, dünya çapında üstün zekalılar için çeşitli eğitim programlarına bir örnektir. Devlet kontrolünde kurulan BİLSEM, ilköğretim okullarında yapılan sınavlarla belirlenen yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarında eğitimlerini aksatmadan bireysel yeteneklerini fark etmelerine ve yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. BİLSEM, zorunlu eğitime ek olarak çeşitli programlarda öğrencilerin özel becerilerini geliştirmelerini sağlar. BİLSEM özel yeteneğe sahip olan, üstün yetenekli ve belirli akademik alanlarda akranlarından daha iyi performansa sahip olan öğrencileri belirler. Belirlenen öğrencilere ek eğitim programları sunar.

BİLSEM Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

BİLSEM 2022 kayıt tarihleri noktasında BİLSEM’e kayıt hakkı kazanmış olan öğrenciler 29 Ağustos-9 Eylül tarihleri ​​arasında kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

Gerekli belgeler ise:

  • Kayıt formu (Ek-3)
  • Veli İzin Formu (Ek-4)
  • Öğrenci kimlik fotokopisi
  • 2 fotoğraf
  • Resmi eğitim kurumlarından alınmış olan bir öğrenci belgesi
  • Eğitim-öğretim yılının başlamasından itibaren 30 iş günü içinde Merkeze kayıt yaptırmamış olan öğrenciler kayıt haklarını tamamı ile kaybederler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!