Bitcoin Düşüş Sürüyor, Bitcoin Neden Düşüyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralar üzerinde, özellikle Bitcoin düşüşü devam ediyor. Sert düşüş yaşayan Bitcoin düşüşü neden sürüyor merak edilmektedir. Özellikle Bitcoinleri bulunan kişilerin ne yapacağına karar vermek için düşüşün ne kadar süreceği yatırımcıların aklına takılan en önemli sorulardan. Özellikle en değerli kripto para olan bitcoin son 6 ayın en düşük seviyelerini gördü.

Başlıklar

Bitcoin Düşüşü Neden Sürüyor?

Kripto paralarda yaşanan aşağı yönlü seyir coinlerine ne yapmaları gerektiğini düşünen kişiler tarafından heyecanla takip edilmektedir. Bu noktada bitcoinin neden düştüğüne dair birkaç farklı açıklama bulunmaktadır. Bitcoin düşüşü için yapılan açıklamalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin devam etmesi
  • Boğa tuzakları
  • ABD Merkez Bankası tarafından alınan karar ile para politikasında daha hızlı sıkılaşmaya gidileceğine yönelik beklentiler. Fed’in Eylül ayıda gerçekleştireceği toplantıda politika faizinin 75 puan artırılabileceği düşünceleri bulunmaktadır.
  • Jeopolitik riskler sonucunda piyasa içerisinde coinlerin satışlarına yönelik artışlar yaşanması
  • Avrupa’da yapılan enerji gelişmeleri yatırımcıların farklı alanlara yönelmesine neden olmuştur.
  • Dolar endeksinin en yüksek seviyesine ulaşması ile yatırımcılar daha güvenli olduğunu düşünerek dolara yönelmişlerdir.

Bitcoinde Düşüş Ne Kadar Sürecek?

Bitcoinin düşüşü için birçok farklı sebep bulunmaktadır. Bu nedenle neler olacağına dair kesin bir açıklama yapılamamaktadır. Ancak bitcoin sahiplerinin hamleleri ile de bitcoin düşüş seyri değiştirilebilecektir. Düşüş sonucunda aniden yapılan satışlar sonrasında düşüşün daha da artması ihtimali bulunmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!