Bitcoin Yükselişe Geçti!

V7HBGU7CZFHYNKVUGWK6URG3NI
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin yükseliyor! Avrupa Merkez Bankası (RCB) dün faiz oranlarını 75 baz puan artırmak istedi, ancak enflasyonla kararlılıkla mücadele mesajı hem kararın açıklamasının hem de ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamasının odak noktası oldu.

Buna ek olarak, Fed Başkanı Jerome Powell, “iş bitene kadar bunu yapmaya devam etmeliyiz” diyerek enflasyonu düşürmeye kararlı olduğunu söyledi ve tarihçesi erken gevşeme politikalarına karşı güçlü bir uyarıda bulundu.

Yukarıdaki açıklamalarla birlikte piyasa, Eylül ayındaki Fed ve Ekim ayı ECB toplantılarında faiz artırımlarının neredeyse kesin olduğunu anlamaya başladı. 2022’de ABD Hazineleri ile kripto para getirileri arasında ters bir ilişki mevcut durumdaydı. Genel olarak kripto para birimleri, özellikle Bitcoin, tahvil getirileri arttıkça düştü.

Aslında, son açıklamaya göre, 10 yıllık Hazine getirisi, 11 yılın en yüksek seviyesi olan %3,31 civarında seyrediyor.

Ethereum’un 700 Doları Aştığı Gözlemleniyor

Buna rağmen, Bitcoin bugün %7,7 artışla 20.600 doların üzerinde. Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, günlük %5,8 artışla 1.700 doların üzerine çıktı. Binance Coin %5,4, Ripple %5,1, Cardano %4,8, Solana %9,4 ve Polkadot %8,2 arttı.

Analistler, yüksek tahvil getirilerine rağmen Fed ve ECB’den beklentilerin netleşmesiyle piyasa belirsizliği bulutlarının yükseldiğini söyledi. Belirsizliğin azalmasının risk iştahını artırdığını kaydetti.

Ethereum tarihinin en büyük güncellemesi olan 15 Eylül’den itibaren, bu kripto para birimi ağının temel teknolojisi; bir iş sisteminden hisse sistemine dönüşecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!