Bitki Çayı İçmek Sakinleştirir mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitki çayı çeşitleri özellikle bitkisel tedavi yöntemleri için tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Bitki çayları asırlardır birçok tedavi için kullanılmıştır. Bu nedenle uzmanlar tarafından incelenmiş ve sağlık için yararları tespit edilmiştir.

Başlıklar

Sakinleştirici Bitki Çayı Çeşitleri

Sakinleştiren, siniri alan bitki çayları oldukça fazladır. Sakinleştirici özelliği bulunan çaylar arasında en çok tercih edilen çay melisa çayıdır. Ancak bunun dışında papatya çayı, biberiye çayı, sarı kantaron çayı, tarhun otu çayı, nane çayı, melek otu çayı, adaçayı, kediotu kökü çayı, yeşil çay, ginseng ve karanfil çayının da sakinleştirici etkisi bulunmaktadır. Sıcak su demlenmesi ile içime hazır olan şifalı çaylar ile sinir ve stresten kurtulmak mümkündür. Vücutta ve zihinde gevşeme hissi çaylar sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Sakinleştirici Bitki Çayları Faydaları

Sakinleştirici bitki çayı olarak tercih edilen çayların bundan ayrı birçok yararı bulunmaktadır. Regl sancılarına iyi geldikleri için önerilmektedirler. Ayrıca örneğin papatya çayı derin uyku için tavsiye edilmektedir. Melisa çayı depresyon belirtilerinde huzur vermesi açısından önerilmektedir. Biberiye çayı ile baş ağrılarından kurtulmak mümkündür. Adaçayı ile yorgunluktan kurtulmak mümkündür. Kediotu kökü çayı ile psikolojik problemlerin üstesinden gelmek mümkün olacaktır. Yeşil çay sakinleştirici özelliği yanında içeriğinde bulunan antioksidanlar ile kilo vermek amacıyla sıklıkla tüketilmektedir. Karanfil çayı ile vücutta bulunan tüm toksinlerden kurtulmak mümkün olmaktadır. Ginseng çayı ise özellikle enerji vermesi yönü ile tavsiye edilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!