Bombayı Patlatan Kadının Kimliği ve İfadesi

Bombayi Patlatan Kadin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bombayı patlatan kadının ilk ifadesinin ayrıntıları belli oldu. İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör eylemi sanığı olarak yakalanan Ahlam Albashır isimli kadının Suriye uyruklu olduğu ve PKK/PYD/YPG terör örgütü ile bağlantısının bulunduğu öğrenildi.

Başlıklar

Bombayı Patlatan Kadının İlk İfadesi

Bombayı patlatan kadın şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak dün gece düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Ahlam Albashır, Küçükçekmece’de ele geçirildi. Teröristin emniyette yapılan sorgusunda PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin – İdlib üzerinden Türkiye’ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.

Istiklal Caddesi 1

PKK/PYD/YPG Terör Örgütü Bağlantısı

Dün saat 16:20 sıralarında Beyoğlu İstiklal Caddesi‘nde bombalı çantayı bırakarak kaçan terörist kadının yakalanması için olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını kapsayan yaklaşık 1200 güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Bombayı patlatan kadının taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler’e gittiği tespit edilirken, yapılan fiziki ve teknik çalışma sonucunda kadının irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese de operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda 46 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, şüphelilerin emniyette yapılan sorgulamalarında bombayı koyan kadının Küçükçekmece’de bir adreste bulunduğu öğrenildi.

Ardından tespit edilen adresi saat 02:50’de gerçekleştirilen operasyonda bombalı saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli kadın yakalandı. Şüphelinin emniyette yapılan sorgusunda PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak dün saat 16:20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını itiraf ettiği kaydedildi.

bombali teror saldirisi

Saldırının Ayrıntıları

Taksim İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısı ile bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ahlam Albashır’ın 4 ay önce bir teröristle birlikte Türkiye’ye giriş yaptığı, iki teröristin Esenler’de Suriye uyruklu bir kişinin evinde kaldığı, kimlikleri belli olmasın diye karı koca rolü yaptıkları ve bir tekstil atölyesinde çalıştıkları tespit edildi. İstihbarat eğitimi alan iki teröristin eylemleri deşifre edilmesin diye dijital araçlar ile iletişim kurmadıkları ve eylem talimatı verenlerle evlerinde kaldıkları şüpheliler yardımıyla iletişim kurdukları öğrenildi.

Küçükçekmece’de Yakalandı

Ahlam Albashır’ın yaklaşık 1 yıl önce PKK/YPG terör örgütü içerisinde istihbarat üyesi olarak eğitim almaya başladığı öğrenildi. Olay günü bomba yüklü çantayı başka bir teröristten teslim alan Ahlam Albashır, dikkat çekmemek için 45 dakika süresince bombayı bıraktığı bankta oturdu. Zaman ayarlı olduğu düşünülen bombanın patlama anına az bir süre kala oturduğu banktan kalkan ve koşarak olay yerinden ayrılan Ahlam Albashır, ardından bir ticari taksiye binerek Esenler’de kaldığı adrese gitti. Bu adresteki altın ve paraları alan Ahlam Albashır, ardından Küçükçekmece’ye gitti. Küçükçekmece’nin Kanarya semtinde İstanbul terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalanan Bombayı patlatan kadın Ahlam Albashır’ın emniyetteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi. Diğer yandan, Ahlam Albashır’ın kocası rolündeki diğer firari teröristin yakalanması için çalışma başlatıldığı kaydedildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!