Bursluluk sınav giriş belgesi ne zaman çıkacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursluluk sınavının giriş yerleri ve giriş belgesi sorgulanmaya başlandı. IOKBS sınavı Eylül ayında yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığınca duyurulacak olan bursluluk sınavı yerleri giriş belgesi üzerinde yer alacak.

Başlıklar

Bursluluk Sınavı Tarihleri

Bursluluk sınav tarihleri de giriş belgesi ile eşzamanlı olarak merak ediliyor.  4, 5, 6, 7, 8. Sınıf öğrencileri için ve 9, 10, 11. Sınıf öğrencileri için gerçekleştirilen bursluluk sınavı 4 Eylül 2022, saat 10.00’da yapılacak. Bu sınavı başarı ile tamamlamış olan adaylar ise burs almaya hak kazanacak ve bu burs lise eğitimi tamamlanana kadar öğrencilerin hesaplarına yatmaya devam edecek.

Bursluluk Sınavı Giriş Belgesi Ne Zaman Yayımlanacak?

Bursluluk sınavı giriş yerleri, sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr ​​web sitesinde yer alacak. Bu bilgilere göre sınav yeri 28 Ağustos’ta açıklanacak. Fotoğraflı sınav giriş belgeleri okul yöneticileri tarafından elektronik ortamda alınıp, mühürlenip onaylandıktan sonra öğrencilerin sınava gireceği salon ve sıralarda saklanmaktadır. Fotoğraflı giriş bileti, öğrencinin kimliğini ve sınav bölgesi (ilçe/il), bina, salon ve dizi hakkında bilgileri içerir. Öğrenciler, giriş belgelerinde belirtilen sınav alanı, bina, salon ve sıralarda sınavlarına gireceklerdir.

Sınav 4 Eylül 2022 saat 10.00’da tüm sınav merkezlerinde merkezi sistem ile eş zamanlı olarak tek oturumda yapılacaktır.  Sınav 100 soru, 4 seçenekli ve 120 dakika süresindedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!