Burun Tıkanıklığı Şikayetleri İçin İlaçsız Çözümler

burun tikanikligi nasil gecer hic ilac kullanmadan sinusleri acin wO5AbB7z
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genellikle sonbahar dönemlerinde yoğun burun tıkanıklığı şikayetleri sebebiyle vatandaşlar “Burun tıkanıklığı nasıl geçer?” sorusuna cevap aramaktadır. Grip, soğuk algınlığı ve Covid gibi rahatsızlıklar sebebiyle oluşan burun tıkanıklığı tabiri caizse genel anlamda hayatı çekilmez hale getiriyor. Burun tıkanıklığı, burun içerisindeki hava yolları ile sinüslerin iltihaplı hale gelmesi nedeniyle oluşuyor. Pekala burun tıkanıklığı ilaç kullanmadan nasıl geçer?

Başlıklar

Burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Oldukça rahatsız edici bir durum olan burundaki tıkanıklığın nasıl geçeceği merak ediliyor. Bazı kolay ve evde uygulanabilen yöntemler sayesinde tıkanıklık kısa bir zaman içerisinde geçebiliyor. Lakin daha uzun müddetli ve kronik halde devam edebilen bu sorun kişiyi çok daha rahatsız edebiliyor.

burun2 1063

Bu sebeple insanlar bazen doktora gitse de, burunlarındaki tıkanıklık için genelde herhangi bir tedavi tercih edilmiyor. Kendi imkanlarıyla uygulanabilen birtakım doğal çözümler ile tıkanıklığını gidermek hayli kolay. İşte burundaki tıkanıklığını çözmenin doğal yolları…

1) Nem ile teneffüs etmelisiniz

Öncelikle grip yahut diğer bir sebep kaynaklı tıkanıklık şikayetlerinde tıkalı olan burnu açmak için nem ile teneffüs etmelisiniz. İltihaplı burun yollarının ve mukusun parçalanması maksadıyla nem ile teneffüs edilmesi sonucu burunda açılma ve rahatlama oluşacaktır.

burun3 9380

2) Zencefil, nane ya da zerdeçal kullanabilirsiniz

Diğer bir yol olarak ise birtakım bitki çaylarını tercih edebilirsiniz. Zencefil, nane, zerdeçal üzere çaylar tüketmek tıkanıklığın azalmasına takviye olacaktır.

3) Odanızda sıcak su yahut buhar makinesi bulundurun

Ev ve odanızda yapacağınız birtakım değişiklikler ile de burnunuzda oluşan tıkanıklığı azaltabilirsiniz. Bunun için odada ya da bulunduğunuz yerde sıcak su yahut buhar makinesi bulundurun.

4) Sıvı tüketiminizi arttırın

Daha çok sıvı almaya itina gösterin.

burun4 5950

Uyurken yastığınızı yüksek halde konumlandırarak da oluşan tıkanıklığınızı azaltabilirsiniz.

6) Tuzlu su kullanın

Tıkanıklığa etki eden çözümlere alternatif olarak tuzlu su da kullanabilirsiniz. Tuzlu su, mukusun dışarı atılmasına yardımcı olacaktır ve burun tıkanıklığınızı gidermek için faydalı olacaktır. Ayrıyeten farklı bir yöntem olarak nane yağı da koklayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!