Büyük Kentlerdeki Kira Artışları Tersine Göçe Neden Oluyor

Büyük Kentlerdeki Kira Artışları Tersine Göçe Neden Oluyor
Büyük Kentlerdeki Kira Artışları Tersine Göçe Neden Oluyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyonda başta gıda ürünlerinde olmak üzere diğer tüm sektörlerde etkisini gösteriyor. Konutlardaki kira artışlarında enflasyonun eksisi ser bir şekilde görülürken bu durum özellikle büyük kentlerden ile kıyı turizm bölgelerinde tersine göçe neden oluyor.

Başlıklar

Tersine Göçü Artarak Devam Ediyor

Yeni istihdam edilenlerin daha düşük kirada ev bulma umuduyla Anadolu’ya yöneldiği görülüyor. Eylül itibariyle daha çok çalışanın göç edebileceği ihtimaller arasında yer alırken çalışanlara yönelik lojman tahsisi veya kira yardımı gibi destekler sunulması gerektiği görülüyor.

Kira Artışları Büyük Şehirleri Yaşanmaz Hale Getiriyor

Gıda enflasyonun yanına birde kira artışları eklenince dar gelirli çareyi küçük yerleşim yerlerine göç etmekte buluyor. Göçler özellikle parkende sektörü ve tekstil sektörü gibi yoğun insan gücü gerektiren işlerde aksamalara neden olabileceği öngörülüyor. İlerleyen dönemlerde büyük şehirlerde işçi bulma sıkıntının yaşanacağı bununda üretimi sekteye uğratacağına işaret ediyor. İstanbul’un da aralarında bulunduğu birçok ile 8 bin TL’yi aşan kiraların olması düşük gelirli çalışanlar ile memurlar için göçü kaçınılmaz kılıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!