Büyükbaş küçükbaş et fiyatları düştü mü? Et fiyatlarına indirim geldi mi, ne zaman gelecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükbaş ve küçükbaş et fiyatlarına yüzde 25 indirim yapılacağı haberlerinin ardından pek çok vatandaş et fiyatları düştü mü, et fiyatlarına indirim geldi mi sorularını araştırmaya başladı. Et ve Süt Ürünleri Kurumu, kırmızı et fiyatlarının yükselmesini önleyerek kuzu fiyatlarını %25 oranında düşürdü.

Uygulanan indirimin ardından Et ve Süt Ürünleri Kurumu’ndan üreticiden koyun ve kuzu alımlarını artırarak fiyat istikrarını koruması gerektiğini belirten bir açıklama gelirken, sektör temsilcileri indirimin ardından piyasada daha düşük fiyat beklentisinin olduğunu açıkladı.

Küçükbaş Hayvancılık Geliştirilecek

Et fiyatlarına indirim geldi mi noktasında Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan açıklamada, bunun koyun eti ve kuzu eti yeme konusunda farkındalık yaratmak olduğu belirtildi. Arazinin mera, bitki örtüsü ve toprak yapısının küçükbaş hayvancılık için daha uygun olduğu ifade edilen açıklamada, “Böylece küçükbaş hayvancılığın gelişmesiyle birlikte çok daha düşük maliyetlerle gerçekleşecek olan etlerin üretimi meradan daha iyi faydalanılmasını sağlayacaktır.”

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklaması: Bu sabah Tarım Kredi Birliği Başkanı ile de görüştüm. Büyükbaş hayvanlar için de %30-35 indirimli satışlara başlanacak. Bildiğiniz gibi ülkemizin her yerinde koyun ve kuzu eti geçerli değildir. Karadeniz’de daha çok sığır kabul edilmektedir. Bu da piyasada dengeleri bozanları hizaya sokuyor. 1300 çiftlik kredi birliği piyasası var. Diğer tarım kredisi emtiaları, şeker, ayçiçek yağı, 30-40 çeşit emtia da anında indirimli. ”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!