Cadılar Bayramı Faciası! 151 Ölü ve 355 Kayıp

Cadilar Bayrami
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cadılar Bayramı kutlaması esnasında yaşanan izdiham nedeniyle büyük bir facia yaşandı. Güney Kore’nin başkenti Seul’de meydana gelen olayda, şu ana kadar 151 kişi hayatını kaybederken, 355 kişi için de kayıp ihbarı yapıldı. Yaşanan facia nedeniyle Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol tarafından Pazar günü için ulusal yas ilan edildi.

Başlıklar

Cadılar Bayramı Faciası Nasıl Oldu?

Cadılar Bayramı kutlamaları yapılan Güney Kore‘nin başkenti Seul’de yaşanan izdiham nedeniyle 151 kişi hayatını kaybetti. Seul‘ün eğlence merkezlerinden olan Itaewon bölgesinde meydana gelen olayda hayatını kaybedenler ve yaralananlardan bazılarının yabancı uyruklu olduğu öğrenildi. Güney Kore Ulusal İtfaiye Teşkilatı yetkililerinden Choi Cheon-sik ise, Cadılar Bayramı kutlamaları esnasında arka tarafta olanların dar bir sokakta kalabalığı itmeleri nedeniyle izdiham yaşandığını tahmin ettiklerini açıkladı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, izdiham olayıyla ilişkili olarak 355 kayıp ihbarının yapıldığı belirtildi. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde izdihamın ardından onlarca kişinin yerlerde cansız yattığı ve acil servis çalışanları ile diğer kişilerin onlara kalp masajı yaptıkları görüldü. Kutlamalara katılanların sosyal medya sitelerinden yaptıkları canlı yayınlarda izdihamın dehşeti anbean izlendi. Görgü tanıkları ise büyük bir kalabadan aniden 4 metre genişliğindeki sokağa doluştuğunu ve arkadakilerin baskısı ile öncekilerin düşerek üst üste yığıldığını söyledi.

Seul

Ölü Sayısının Artmasından Endişe Ediliyor

Ölü sayısının artmasından endişe edildiği izdihamın ardından polis yetkilileri hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespit edilmesi ve aileleri ile irtibat sağlanması için çalışma başlattı. Hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun 20’li yaşlardaki gençler olduğu belirtildi. Diğer yandan, yerel medyada yayınlanan bazı haberlere göre ise, Itaewon’daki bir eğlence merkezine kimliği açıklanmayan bir ünlünün geleceğine ilişkin söylentilerin ardından insanların buraya akın ederek izdihama yol açtığı iddia edildi. Güney Kore kaynaklı haberlerde, Itaewon caddelerinde düzenlenen Cadılar Bayramı kutlamalarına yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı öne sürüldü.

Guney Kore

Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği’nden Açıklama

Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği ise izdihamda ölen ya da yaralanan Türk vatandaşının bulunmadığını açıkladı. Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan büyükelçilik, yaşanan izdihamdan etkilenmiş olabilecek Türk vatandaşlarının durumu hakkında bilgi alınması için Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği tarafından hızlı bir şekilde yetkili makamlar ve hastaneler nezdinde temasa geçildiği belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!