Celal Şengör İfadeye Neden Çağrıldı? Celal Şengör Kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Celal Şengör; bir programda söylemiş olduğu sözler nedeni ile halkın bir kesiminin benimsemekte olduğu dini değerlere aşağılama suçundan açılmış olan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatı ile ifadeye çağrıldı. Bunun üzerine pek çok vatandaş olayın ayrıntılarını ve Celal Şengör kimdir sorusunu araştırmaya başladı.

Başlıklar

Celal Şengör’ün İfadeye Çağrılmasına Neden Olan O Sözler

Teke Tek Bilim isimli televizyon programının 23 Mayıs 2022 tarihli yayınında konuk olan Celal Şengör, Hz. İbrahim’in yaşadığı yerin Harran olmasının söylenmesi üzerine bazı sözler sarf etti. Sözlerinde bunun yalnızca bir masal olduğundan bahseden Celal Şengör, İbrahim diye bir adamın yaşadığı bile malum değil sözlerini kullandı.

Bunun üzerine bir uyarıda bulunma gereği duyan Fatih Altaylı; Celal Şengör’e Celal istersen sen bu tarz konulara hiç girme şeklinde uyarısını gerçekleştirdi.

Celal Şengör Kimdir?

Tüm bu soruşturma haberlerinin ardından. Celal Şengör kimdir, Celal Şengör mesleği nedir gibi sorular internet üzerinde çok aratıldı. Celal Şengör, 24 Mart 1955’te İstanbul’da doğdu. 1973’te Robert Akademisi’nden ve 1978’de Albany’deki New York Eyalet Üniversitesi’nden jeolog unvanı ile mezun oldu. Aynı üniversiteden yüksek lisans derecesini 1979 yılında, doktora derecesini 1982 yılında almıştır. 1981 yılında İTÜ Maden Dairesi Genel Jeoloji Bölümü’nde Yardımcı Doçent oldu. 1984’te Londra Jeoloji Derneği’nden Başkanlık Ödülü’nü ve 1986’da TÜBİTAK’tan Bilim Ödülü’nü aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!