Chia Tohumu Nasıl Tüketilir?

0x0 duzenli chia tohumu tuketildiginde 1500102940007
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Chai tohumu kullanımı hafif tadı sahip olması ve eklendikleri içeceğin ve yiyeceğin tadını alması sebebiyle birçok diyete eklenebilmektedir. Chia tohumlarının yapısı sıvı eklenmesiyle birlikte boyutunun birkaç katı büyüklüğüne erişir ve jelatinimsi bir kaplamaya sahip olur. Tohumlarının yutulması ve sindirilmesi yiyecekler için de içecekler için de oldukça kolaydır.

Chia tohumları direkt olarak meyve sularına ve yoğurt gibi ürünlere eklenebileceği gibi yemekler için chia jeli yapmak da en çok kullanılan yöntemler arasındadır. Tohumların kolay bir şekilde öğütülebilmesi için chia jelinin daha uzun süre bekletilmesi gerekir. Ilık su ile hazırlanabilen chia jelini, biraz oturmasını bekledikten sonra birçok içecek ve yiyecek için kullanabilirsiniz.

Chia Tohumları Hangi İçeceklere ve Yiyeceklere Eklenebilir?

  • Chia tohumları sağlıklı içeceklerin vazgeçilmezidir. Hazırladığınız chia jelini meyve ve sebze smoothielerine ekleyebilirsiniz.
  • Chia tohumlarını salata tariflerine ekleyerek bir diyet oluşturmak mümkündür. Chia, salataya eklenen zeytinyağı, limon, sirke gibi salata sosu malzemeleriyle harika bir uyum içinde olur.
  • Chia ile hazırlanan sağlıklı pudingler de en popüler chia tarifleri arasında yer alır. Chia pudingleri sabah kahvaltıları ve akşam yemeği üstüne tatlı olarak ideal bir öğündür.
  • Unlu mamuller, tohumların neden olduğu jelatinimsi hissiyattan hoşlanmayanlar için en iyi seçenek olacaktır. Chia tohumları unlu mamullerin nemli kalmasına yardımcı olur ve vegan tarifler için yumurta yerine kıvam arttırıcı olarak kullanılabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!