Chia Tohumu Nedir, Faydaları Neler?

0x0 chia midede tokluk hissi veriyor fakat 1493886765275
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Chia tohumu bazı diyetler için son zamanlarda çok popüler hale gelmiştir ve sağlıklı beslenen herkesin evinde bulunan bir üründür. Küçük boyutu, hafif tadı ve çok yönlü faydası sayesinde chia tohumları sağlıklı öğünlerin ve sağlıklı diyetlerin vazgeçilmez bir parçasını oluşturur.

Chia Tohumlarının Beslenme İçin Faydaları Nelerdir?

Chia tohumlarının diyetler için vazgeçilmez besinlerden biri olmasının nedeni de uzun süre tok tutma hissi sağlamasıdır. Kabızlığı önleme özelliği sayesinde sindirim ve boşaltım sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.

Chia tohumları içerdiği sağlıklı yağlar, proteinler ve hücre koruyucu antioksidanlar sayesinde sağlıklı diyetlerin etkili bir besin ögesi olma durumu taşır. Chia tohumlarıyla hazırlanan diyetler aynı zamanda mineral yönünden de çok zengindir. Chia tohumu faydaları içerdiği magnezyum, kalsiyum, demir, çinko, manganez, bakır, niasin mineraller ile insan hayatı için çok önemlidir.

Yapılan araştırmalara göre chia tohumlarının hiçbir olumsuz yan etkisi yoktur. Bu nedenle günde birkaç öğün yenmesinde de bir sakınca görülmemiştir. Chia tohumları içerdiği besin değerleri ile kan şekerini kontrol altında tutma konusunda yardımcı olur ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.

Keten tohumlarına kıyasla daha fazla Omega-3 yağ asitleri içeren chia tohumları kalp-damar hastalığı risklerini azaltır ve kolesterol seviyelerini iyileştirmek için yardımcı olur. Keten tohumu ve chia kıyaslamasında chia tohumları daha fazla antioksidan içerir ve daha uzun raf ömrüne sahiptir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!